Ζάκυνθος: Ζευγάρι «ξάφρισε» 14 τουριστικά καταλύματα με λεία πάνω από 35.000 ευρώ

Ζάκυνθος: Ζευγάρι «ξάφρισε» 14 τουριστικά καταλύματα με λεία πάνω από 35.000 ευρώ

Παραβίαζαν τις πόρτες ή τα παράθυρα στις περιοχές Τσιλιβί, Άγιο Σώστη, Γάιδαρο, Τραγάκι και Λαγανά και άρπαζαν μετρητά, κοσμήματα, ρολόγια και ηλεκτρονικές συσκευές χρηματικά ποσά.

shutterstock_2175077251
Ένας 33χρονος Αλβανός σεσημασμένος για κλοπές και η 35χρονη ομοεθνής σύντροφός του που εργαζόταν ως καμαριέρα κατά την θερινή σεζόν στη Ζάκυνθο, είχαν ρημάξει τα τουριστικά καταλύματα και τα σπίτια του νησιού όπου είχαν διαπράξει 12 διαρρήξεις και δυο απόπειρες, με την συνολική αξία της λείας τους να ξεπερνά τα 35.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας μελέτησαν τη μεθοδολογία που ακολούθησαν οι δράστες των διαρρήξεων, οι οποίοι παραβίαζαν τις πόρτες ή τα παράθυρα στις περιοχές Τσιλιβί, Άγιο Σώστη, Γάιδαρο, Τραγάκι και Λαγανά και άρπαζαν μετρητά, κοσμήματα, ρολόγια και ηλεκτρονικές συσκευές χρηματικά ποσά.

Τις διαρρήξεις, που έγιναν τον Ιούνιο ως τις αρχές Ιουλίου, αναλάμβανε ο 33χρονος ο οποίος φρόντιζε να μην αφήνει ίχνη, αλλά σε τρεις από αυτές συμμετείχε η 35χρονη συνεργός του που του έδινε πληροφορίες και τον εφοδίαζε με κάρτες εισόδου στα δωμάτια, καθώς είχε πρόσβαση σε αυτές λόγω της δουλειάς της, ενώ αναλάμβανε και να κρύβει τα κλοπιμαία.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε στην κατοχή του ζευγαριού ένα μέρος των κοσμημάτων που είχαν κλέψει και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σε βάρος των δυο αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. Όμως, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο - ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό: Ο ληστής απειλεί με μαχαίρι και ο αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής

Με βαριά τραύματα σε κοιλιά και κεφάλι η αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε με μανία από τον σύζυγό της στη Λάρισα

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιλογής Ζαχαριάδη για τον δήμο Αθηναίων - Πώς ανετράπη η απόφαση Τσίπρα και πώς έσπασαν οι «γραμμές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης