Φωτιά στη Ρόδο: Βίντεο τουρίστα από το Κιοτάρι - Εικόνες πριν και μετά το πέρασμα της πυρκαγιάς από το ξενοδοχείο που έμενε

Φωτιά στη Ρόδο: Βίντεο τουρίστα από το Κιοτάρι - Εικόνες πριν και μετά το πέρασμα της πυρκαγιάς από το ξενοδοχείο που έμενε

Οι φλόγες σάρωσαν τον χώρο της πισίνας, όπως φαίνεται από τις εικόνες

fotia-rodos
Χιλιάδες τουρίστες στη Ρόδο αναγκάστηκαν να διακόψουν πρόωρα και με τρομακτικό τρόπο τις διακοπές τους, προσπαθώντας πλέον να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς μια τεράστια φωτιά σαρώνει για ημέρες το νησί, κινητοποιώντας τη μεγαλύτερη εκκένωση από καταστροφές που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Ολόκληρες οικογένειες αναγκάστηκαν να κουλουριαστούν στα πατώματα του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ρόδου και σε αθλητικές αίθουσες για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, καθώς περίμεναν να τους μεταφέρουν στα σπίτια τους.

Με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 45 βαθμούς Κελσίου, η κατάσταση ήταν ακόμα δυσκολότερη.

Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που ανεβάζουν βίντεο στα social media από τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν στο νησί τις τελευταίες ημέρας. Ένας τουρίστας που διέμενε σε ξενοδοχείο στο Κιοτάρι (σ.σ το «Lindos Imperial») ανέβασε εικόνες από το «πριν» και το «μετά» της τεράστιας φωτιάς, η οποία, όπως φαίνεται, «σάρωσε» τον χώρο πέριξ της πισίνας, αλλά ευτυχώς δεν επεκτάθηκε στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.

Δείτε το βίντεο:



Επτά ημέρες μετά από εκείνη την ώρα που ξέσπασε η πρώτη εστία πυρκαγιάς, η Ρόδος συνεχίζει να φλέγεται. Τα μέτωπα έχουν εξαπλωθεί στο ανατολικό τμήμα του νησιού, εντείνοντας την εικόνα του χάους στο οποίο το κύλισαν τα πύρινα μέτωπα. Στα ανατολικά, εκεί όπου πλέον δεν έχει μείνει τίποτα να καεί, οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές.


Ειδήσεις σήμερα:

Σπίτι με θέα στον Λευκό Οίκο και διαχειρίστρια τη χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά - Δείτε τα έγγραφα

Πώς έπεσε η γέφυρα στην Πάτρα που σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους οκτώ


Ρόδος: Οργισμένοι οι Βρετανοί με ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές - 'Επαινοι για εθελοντές, στρατό και ντόπιους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης