Φωτιά στη Ρόδο: Σε γυμναστήρια, σχολεία, ημερόπλοια και σπίτια των κατοίκων φιλοξενούνται χιλιάδες τουρίστες

Φωτιά στη Ρόδο: Σε γυμναστήρια, σχολεία, ημερόπλοια και σπίτια των κατοίκων φιλοξενούνται χιλιάδες τουρίστες

Η απεσταλμένη του του protothema.gr, Λίνα Κεκέση, καταγράφει τις εξελίξεις στη Ρόδο

rodos_ekenwseis_xr
Όπως όπως απομακρύνθηκαν από ξενοδοχεία που απειλήθηκαν από τα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι βρήκαν προσωρινό κατάλυμα σε γυμναστήρια, σχολεία ακόμη και ημερόπλοια.

Οι πυρκαγιές πλήττουν το νησί στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, όταν το νησί «βούλιαζε από κόσμο».

Ισχυρή ήταν παράλληλα και η αλληλεγγύη των κατοίκων που έσπευσαν να βοηθήσουν για την οργάνωση των χώρων φιλοξενίας των επισκεπτών, αλλά και να ανοίξουν τα σπίτια τους για τους επισκέπτες.

Μέσα στο κλειστό γήπεδο του Βενετοκλείου έχουν συγκεντρωθεί προσωρινά εκατοντάδες τουρίστες που απομακρύνθηκαν από σημεία που απειλούνται από τα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο, όπως δείχνει το βίντεο της απεσταλμένης του protothema.gr, Λίνας Κεκέση

Κλείσιμο
Φωτιά στη Ρόδο: Σε κλειστό γυμναστήριο φιλοξενούνται τουρίστες


venetokleio_in__1_
venetokleio_in__3_
venetokleio_in__2_
venetokleio_xr


Δεκάδες Ροδίτες βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο για να ετοιμάσουν τον χώρο για τη φιλοξενία των πυρόπληκτων. Εθελοντές καταγράφουν τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται προσωρινά στο κατάλυμα.

Παράλληλα, θα διατεθούν αίθουσες σε ιδιωτικά σχολεία όπου και εκεί έχουν σπεύσει και εθελοντές για να συντονίσουν την κατάσταση.

Οι αρχές έχουν κάνει έκκληση για στρώματα και σεντόνια.

Ρόδος: Σε σχολεία, κλειστά γυμναστήρια, πλοία κι άλλες δομές του νησιού μεταφέρονται οι τουρίστες

Οι πρώτοι τουρίστες μεταφέρθηκαν στις Καλαθιές Ρόδου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Κολοσσού. Παράλληλα, μεταφέρθηκαν σε καταλύματα στο Φαληράκι ενώ συνεχώς ανοίγουν δομές προκειμένου να φιλοξενήσουν τους τουρίστες.

Οι ξενοδόχοι του νησιού βρίσκονται σε επικοινωνία μεταξύ τους προκειμένου να φιλοξενήσουν τουρίστες όπου υπάρχει διαθεσιμότητα.

Δείτε βίντεο από την στιγμή της εκκένωσης εκατοντάδων τουριστών οι οποίοι μεταβαίνουν σε ασφαλές μέρος, οργανωμένα την ώρα της πυρκαγιάς:





Εκκένωση τουριστών λόγω της φωτιάς στην Ρόδο



«Πήραν πρώτα γυναίκες και παιδιά, μας έδωσαν δωρεάν νερό και φαγητό» λέει Βρετανή τουρίστρια

«Πήραν πρώτα τις γυναίκες και τα παιδιά» λέει η Βρετανή τουρίστρια Jane Plomgren που διέμενε στο Lindos Imperial και αποχώρησε από την παραλία δίπλα στο ξενοδοχείο με τη βοήθεια των εργαζομένων σε μια παρακείμενη εγκατάσταση water sports. Και συνεχίζει, μιλώντας στη δημοσιογράφο Νατάσα Πάμπρη, ευχαριστώντας τους καταστηματάρχες, τα super market και τους εστιάτορες που τους έδωσαν νερό και φαγητό δωρεάν.

«Δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε αρκετά» λέει η Βρετανή Jane Plomgren. Την ευγνωμοσύνη τους για το πώς εξελίσσεται η επιχείρηση εκκένωσης των ξενοδοχείων εκφράζουν ακόμη δύο Βρετανίδες τουρίστριες, ή μία με το μωρό της στην αγκαλιά. «Μας πρόσεξαν, δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε αρκετά» συνεχίζουν οι τουρίστριες και δηλώνουν εντυπωσιασμένες από το πόσο ομαλά εξελίχθηκε η απομάκρυνση των πολιτών από τις περιοχές όπου περνούσαν τις διακοπές τους.

Δείτε το βίντεο: 

Το ευχαριστώ των τουριστών που απεγκλωβίστηκαν από τη φωτιά

Στην μετακίνηση εκατοντάδων τουριστών στην Λίνδο αναφέρθηκε η δημοσιογράφος Νατάσσα Παμπρη.

Δείτε βίντεο:

Νατάσσα Παμπρή Δημοσιογράφος, Ρόδος

Ο Αντώνης Μπέρδης πρόεδρος ΚΤΕΛ Ρόδου αναφέρει ότι διατέθηκαν 15 λεωφορεία για την μεταφορά των εγκλωβισμένων τουριστών

Δείτε βίντεο:

Αντώνης Μπέρδης πρόεδρος ΚΤΕΛ Ρόδου


«Με σκάφη και λεωφορεία»

Σε δηλώσεις το απόγευμα του Σαββάτου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, τόνιζε ότι μέχρι τις 21:30 του Σαββάτου «οι μετακινήσεις έχουν ξεπεράσει τις 7.500-8.000».

«Το οδικό δίκτυο είναι αποκομμένο, έγινε με σκάφη η απομάκρυνση και μετά με λεωφορεία για να έρθουν στο βόρειο ασφαλές κομμάτι» πρόσθεσε ο Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνοντας: «Έχουμε πολύ κόσμο ακόμα. Έχουμε κλειστό οδικό δίκτυο και κάνουμε μετεγκατάσταση σε άλλες περιοχές».

«Μέσα σ' αυτή την κατάσταση δεν έχουν ακόμη καταγραφεί οι μετακινήσεις των πολιτών στο σύνολό τους. Οι ώρες είναι πάρα πολύ δύσκολες, μετράει να είναι ακόμη ασφαλείς οι ξένοι επισκέπτες και οι κάτοικοι» κατέληξε.


Ρόδος (2)



Ρόδος (3)


Ρόδος (4)


WhatsApp_Image_2023-07-22_at_17_13_3α1
WhatsApp_Image_2023-07-22_at_17_13_30
WhatsApp_Image_2023-07-22_at_17_13_31
WhatsApp_Image_2023-07-22_at_17_13_06
WhatsApp_Image_2023-07-22_at_17_12_28

Επιτάσσονται τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Επιτάσσονται όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ παράλληλα ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, προκειμένου να μεταφερθούν οι τουρίστες σε ασφαλές σημείο.


rhodes-02
rhodes-01


Δείτε βίντεο με τουρίστες να απομακρύνονται, νωρίτερα, από τα ξεχνοδοχεία:

Εκκένωση ξενοδοχείου στην Ρόδο

Δείτε φωτογραφίες από τον απεγκλωβισμό ατόμων από το Λιμενικό:
rodos-01
rodos-02
rodos-03
rodos-04


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης