Φωτιά στη Ρόδο: Καίγονται σπίτια στα Λάερμα - Συγκλονιστικές μαρτυρίες από εθελοντές

Φωτιά στη Ρόδο: Καίγονται σπίτια στα Λάερμα - Συγκλονιστικές μαρτυρίες από εθελοντές

Το χωριό είναι στο έλεος της φωτιάς - Έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι - Ζημιές σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις στο Κιοτάρι - Εκρήξεις από αυτοκίνητα - Πάνω από 30 μέτρα οι φλόγες

night-fire-m2
Μια ακόμη εφιαλτική νύχτα ζει η Ρόδος. Το 112 ήχησε και πάλι το βράδυ του Σαββάτου για να εκκενωθούν το Γεννάδι και το Κιοτάρι ενώ η κατάσταση είναι τραγική στα Λάερμα τα οποία έχουν παραδοθεί στο έλεος της φωτιάς .

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κώστας Στυλιανού ανέφερε ότι η φωτιά στο Κιοτάρι μπήκε μέσα στον οικισμό και έχει προκαλέσει ζημιές σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις. Επίσης ακούγονται εκρήξεις πιθανότατα από αυτοκίνητα. 

Στο Κιοτάρι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και 6 υδροφόρες της Τοπικης Αυτοδιοίκησης που συνδράμουν το έργο τους. Αυτή τη στιγμή δεν έχει μείνει κανένας κάτοικος παρά μόνο οι δυνάμεις που επιχειρούν ανέφερε επίσης ο κ. Στυλιανού.

Κλείσιμο

Αποκαλυπτικό ως προς τη μανία της φωτιάς είναι το βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολίτης απο τη Ρόδο, που αποτυπώνει το μέγεθος της πυρκαγιάς στο νησί, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κιοταρίου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu8z8uwz2dgp)


Ο κ. Καλαφατάς που βρίσκεται στο Γενάδι ανέφερε ότι έχει πλέον μεταβεί αρκετός κόσμος στην παραλία περίπου 500- 600 άτομα και θα ξεκινήσουν την μεταφορά τους με μικρά σκάφη σε ημερόπλοιο που φθάνει από τη Ρόδο. 

Στο σημείο βρίσκονται επίσης και τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα οποία αν παραστεί μεγάλη ανάγκη θα μεταφέρουν και αυτά τους επισκέπτες στο ημερόπλοιο.



Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαέρμων Α. Πατούνας ανέφερε ότι η φωτιά έχει πλέον κυκλώσει τα Λάερμα και καίγονται τα πρώτα σπίτια.

Δείτε την εικόνα από τη φωτιά στα Λάερμα που ανάρτησε στο Facebook ο γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Πόκκιας.





Όπως είπε όλοι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής σε ασφαλές σημείο. 

Ο εθελοντής Βάιος Καλοπίτας που κινήθηκε νωρίτερα το βράδυ από τον Απόλλωνα προς τα Λάερμα είπε ότι είδε το χωριό να τυλίγεται στις φλόγες. «Το πρώτο σπίτι από την είσοδο στον Άγιο Ισίδωρο έπιασε φωτιά και πλέον υπάρχουν εστίες φωτιάς μέσα σε όλο το χωριό» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu8yym7a7z75)





Τραγική η κατάσταση στα Λάερμα ανέφερε ο εθελοντής Μιχάλης Πίγκος. Ανέφερε ότι πλησίασαν αλλά δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν γιατί η κατάσταση ήταν εφιαλτική. Πλέον καίγονται σπίτια. Κάηκε και η εκκλησία ανέφερε. 


Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Ρόδο: Νέο μήνυμα του 112 για να εκκενωθούν Ασκληπιείο και Κιοτάρι

Βύρωνας: Την κατασπάραξαν τα σκυλιά μέσα στο σπίτι της - Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια εις βάρος του γιου της

Θρήνος για το ζευγάρι ηλικιωμένων στον Βόλο - Η γυναίκα ήταν νεκρή 3 μέρες και ο άντρας αρνιόταν να την αποχωριστεί!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης