Φωτιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Δυτική Αττική, μαίνεται η πυρκαγιά στη Ρόδο

Φωτιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Δυτική Αττική, μαίνεται η πυρκαγιά στη Ρόδο

Οικισμοί εκκενώθηκαν, τεράστια η οικολογική καταστροφή  -  Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες για 5η μέρα

rodos_fwtia_xr
Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη για να ελέγξουν τα μέτωπα των πυρκαγιών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν τα επίγεια μέσα ήταν οι αναζοπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία.

Την Πέμπτη εκκενώθηκαν επτά περιοχές στη Μάνδρα, κάηκαν σπίτια ενώ η οικολογική καταστροφή από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας είναι τεράστια.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Ρόδο

Οι αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι συνεχείς και κάποιες από αυτές δύσκολο να αντιμετωπιστούν από τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές που επιχειρούν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το μέτωπο από Απόλλωνα προς Λάερμα εμφάνιζε τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα γι' αυτό και καταβάλλoνταν πολύ μεγάλη προσπάθεια για τον περιορισμό του. Προσωπικό της ΠΥΡ, εθελοντές κ.ά. βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να καταστείλουν την έντασή του.

Το ίδιο είχε συμβεί νωρίτερα και στην περιοχή του Προφήτη Ηλία όπου οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα τις εγκαταστάσεις αλλά και τις κεραίες που βρίσκονται στην περιοχή.

Ρόδος: Συνεχείς αναζωπυρώσεις - Πλάνο από το μέτωπο της φωτιάς αυτή την ώρα


Αξίζει να σημειωθεί ότι από το χθες το μεσημέρι κι έπειτα, όλες οι δυνάμεις αναλώνονται στο να αντιμετωπίζουν τις συνεχείς και επικίνδυνες αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στα 4 μέτωπα της πυρκαγιάς αλλά και τις νέες εστίες που δημιουργούνται από τη μεταφορά με τον αέρα της κλαφτρας της φωτιάς.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η Δυτική Αττική

Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο από το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο οι ακραίες συνθήκες που επικρατούν δεν μπορούν να αποκλείσουν τον κίνδυνο επέκτασης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχο Γιάννη Αρτοποιό.

Οι πυροσβέστες με τα επίγεια που διαθέτουν προχωρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην κατάσβεση σε σημεία που έκαιγαν.

Κλείσιμο
Όπως λένε οι πυροσβέστες η φωτιά αναπτύσσει μια δική της θερμική συμπεριφορά και δημιουργεί διαρκώς νέα μέτωπα, κάτι που κάνει την προσπάθεια της κατάσβεσης ακόμα δυσκολότερη.

Στο σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν ενισχυμένες δυνάμεις με 350 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα ενώ μέχρι τις 9.00 το βράδυ, υπάρχει και συνδρομή από 23 εναέρια μέσα συνολικά.

Μπαράζ εκκενώσεων την Πέμπτη- «Για την ασφάλειά σας αποχωρήστε»

Λίγο πριν τις 18:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης για την περιοχή Άγιος Ιωάννης Κορακάς.
Μάλιστα, την ώρα που ο ρεπόρτερ του protothema.gr, Φρίξος Δρακοντίδης βρισκόταν στην περιοχή, ακούστηκε η έκκληση των Αρχών προς τους κατοίκους να αποχωρήσουν από το σημείο: «Για την ασφάλειά σας αποχωρήστε».

Δείτε το βίντεο:

περιοχή Κορακά στη Μάνδρα

Περιοχή Κορακά στη Μάνδρα (3)

Περιοχή Κορακά στη Μάνδρα (2)


Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι δύσκολη με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια. Η φωτιά, δε, μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Δείτε βίντεο:

Φωτιά στην Αγία Σωτήρα (1)


Φωτιά στην Αγία Σωτήρα


Φωτιά στην Αγία Σωτήρα(2)

Δείτε φωτογραφίες από την Αγία Σωτήρα:

AgiaSwthra_a_1_
AgiaSwthra_a_2_
AgiaSwthra_a_3_
AgiaSwthra_a_4_
agiaSwthraMAKETA


Στις 16:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι Δυτικής Αττικής προς Οινόη και στις 17:40 εκδόθηκε νέο μήνυμα εκκένωσης από Οινόη προς Ερυθρές.
Παράλληλα, λίγο πριν τις 19.30 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στην περιοχή Άγιος Παντελεήμων να εκκενώσουν προς Ερυθρές.
Στις 19.30 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Κιάφα για εκκένωση προς Ελευσίνα - Μάνδρα.
«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με περιφέρειες δήμους καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών που δεν έχουν ελεγχθεί. Οι συνθήκες πλέον γίνονται ακραίες και δημιουργούν δυναμικά μέτωπα πυρκαγιάς» τόνισε κατά την ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Κάτοικοι της Μάνδρας βλέπουν κόπους ετών να χάνονται καθώς σπίτια και οχήματα στη Δυτική Αττική έχουν παραδοθεί στις φλόγες.


Κάτοικος Κιάφα Μανδρας


Κάτοικος Μανδρας


agia-swtira__1_
agia-swtira__2_


Φωτιά στα Μέγαρα (20/7)

Μέγαρα περιοχή πουρνάρι



megara-pournari__1_
megara-pournari__2_

«Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από σήμερα η θερμοκρασία ανεβαίνει και από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή η θερμική έξαρση αναμένεται να γίνει αισθητή στη χώρα μας. Συνεπώς πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία, ενώ παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τονίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες. Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Λακωνία

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Λακωνία, ωστόσο υπάρχει ενεργό σημείο προς το ανατολικό τμήμα της φωτιάς, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο: Τηλεργασία για ευπαθείς ομάδες, ευέλικτο ωράριο για τους υπόλοιπους, λόγω καύσωνα

Τιτάνιες μάχες από τους πυροσβέστες - Παραμένει επικίνδυνη η κατάσταση στη Μάνδρα


Σε λίγες ώρες η πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα μετά από έναν χρόνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης