Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ΕΚΟΜΕ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ΕΚΟΜΕ

Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η διάσωση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της Ελλάδας καθώς και η μελέτη και η έρευνα των σύγχρονων μέσων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων με χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων

panepistimioaigaiou
Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Πρόκειται για μία σύμπραξη του ΕΚΟΜΕ με το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντικείμενο τη διάσωση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της Ελλάδας ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη και την έρευνα των σύγχρονων μέσων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων με χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων.

«Η σύμπραξη του ΕΚΟΜΕ με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ακουμπά στη καρδιά της διαρκούς προσπάθειας του φορέα για προώθηση της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης καθώς και την λειτουργία του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων (ΕΑΟΑ)» τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ. Παναγιώτης Κουάνης και συνέχισε: «Η συνεργασία του ΕΚΟΜΕ με ένα ίδρυμα υψηλού ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού επιπέδου, όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα οδηγήσει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρωτότυπου περιεχομένου με επίκεντρο τον οπτικοακουστικό γραμματισμό στη χώρα». Όπως υπογραμμίζεται, η συνεργασία θα επεκταθεί και με άλλα τμήματα του ίδιου Πανεπιστημίου.

Το ΕΚΟΜΕ, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποδέχεται τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής και επιδιώκει, μέσα από τις συμπράξεις και τις συνεργασίες με τον ακαδημαϊκό χώρο, να αποτελέσει σημείο καινοτομίας και μετάδοσης τεχνογνωσίας στον οπτικοακουστικό τομέα, χαράσσοντας ταυτόχρονα μια μακρόπνοη πολιτική για το γραμματισμό στα Μέσα.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέσα από το πλούσιο έργο που επιτελεί βρίσκεται στο επίκεντρο του σύγχρονου ακαδημαϊκού και ερευνητικού γίγνεσθαι ενώ παράλληλα ενισχύει τη θεσμική, αναπτυξιακή και κοινωνική συνοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ο 29χρονος έγραψε σε τοίχο «παιδεραστής» με το αίμα του θύματος

Φωτιές: Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα-Μέγαρα, απειλούνται σπίτια - Μήνυμα 112 για εκκένωση 4 περιοχών

Τουρισμός: Οι Τούρκοι διαφημίζουν την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό για φθηνές διακοπές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης