Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/7) και μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή ΠυρίΣπάρτης.
Οι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ που μέσα στις εστίες φωτιάς φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ λόγω του μικροκλίματος που δημιουργείται, έχει τέσσερα μέτωπα μέσα σε δασική δύσβατη περιοχή σε απόσταση 2 χλμ. απο τον οικισμό Δαφνί που όμως προς στιγμήν δεν κινδυνεύει.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flynews, αυτή τη στιγμή η φωτιά κατευθύνεται από το Λυκοβουνό προς το Δαφνί. Μάλιστα έφτασε στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται στις παρυφές του χωριού στη Λακωνία.
Για πολύ δύσκολη φωτιά έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βερδός, τονίζοντας πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες απο όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, ώστε η φωτιά να οριοθετηθεί, πλην όμως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και λόγω των ανέμων.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς καθώς φλόγες ξεπηδούν από παντού στα τέσσερα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς μήκους 5 χλμ. στην οποία θα επιχειρούν μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας έξι εναέρια μέσα, ενω συνδράμουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πολίτες με υδροφόρες που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή επί τόπου και προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνες πυρασφάλειας προκειμένου να προστατεύσουν την κοινότητα Δαφνί που είναι το πρώτο χωριό του Δήμου Ευρώτα.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους