Παραμένουν ενεργά μέτωπα της φωτιάς στο Λουτράκι

Παραμένουν ενεργά μέτωπα της φωτιάς στο Λουτράκι

Στα ανατολικά και τα βορειοανατολικά οι προσπάθειες των πυροσβεστών

loutraki_1807
Σε σημεία στα ανατολικά και στα βορειοανατολικά από το Λουτράκι επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει τη Δευτέρα.

Στην περιοχή εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργά σημεία, κυρίως στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπου, που θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα σημεία.

Η φωτιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Εν τω μεταξύ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι η φωτιά πλησιάζει στα διυλιστήρια της Motor Oil. Όπως ανέφερε, η φωτια «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», επισήμανε πάντως ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Κλείσιμο
Για την πυρόσβεση είπε ότι «τα ελικόπτερα κάνουν άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό. Ευτυχώς, είναι κοντά ο Σαρωνικός και διευκολύνεται κάπως το έργο τους. Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τη λύση θα δώσουν τα εναέρια. Είναι 4 ελικόπτερα, υπάρχει πυκνή κυκλοφορία εναέριων μέσων, δεν υπάρχει χώρος για περισσότερα, γιατί η απόσταση είναι μικρή, περίπου 500-600 μέτρα».

Το πρωί είχαμε μια ισχυρή αναζωπύρωση σε περιοχή κοντά στον Άγιο Χαράλαμπο, ωστόσο οι φλόγες παρέμεναν μακριά από σπίτια.

«Υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες και πολλές αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι»  ανέφερε σε ενημέρωση του, νωρίτερα την Τρίτη, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Έχουν κυκλώσει τον οικισμό Νέα Ζωή Μάνδρας οι φλόγες - Έκκληση για εκκένωση - Δείτε βίντεο

Στην κηδεία της Φρειδερίκης εμφανίστηκε για τελευταία φορά το στέμμα του Όθωνα – Δείτε φωτογραφίες

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Εκκένωση στον Άγιο Χαράλαμπο Μάνδρας - Αστυνομικοί παίρνουν τα παιδιά στα χέρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης