Κλειστός ο δρόμος για Μάνδρα και Μαγούλα μετά τις εξόδους 1 και 2 της Αττικής οδού αντίστοιχα

Κλειστός ο δρόμος για Μάνδρα και Μαγούλα μετά τις εξόδους 1 και 2 της Αττικής οδού αντίστοιχα

Το κλείσιμο οφείλεται στη μεγάλη φωτιά στα Δερβενοχώρια - Οι φλόγες κατευθύνονται προς Μάνδρα

dervenoxwria
Κλειστός είναι ο δρόμος προς Μάνδρα μετά την Εξόδο 1 της Αττικής Οδού και προς Μαγούλα μετά την Εξοδο 2,  λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στα Δερβενοχώρια και ενισχύεται διαρκώς. 
Προς όλες τις άλλες κατευθύνσεις η κυκλοφορία διαξάγεται κανονικά, ενώ προς Μάνδρα και Μαγούλα η Τροχαία δίνει οδηγίες επί τόπου στους οδηγούς. 

Ήδη, μετά και την αναζωπύρωση της φωτιάς, δόθηκε εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Πουρνάρια. Η φωτιά κινείται προς τα τα δυτικά και κατευθύνεται προς την Μάνδρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Οι επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή διεξάγονται στη δυτική πλευρά του μετώπου στα Δερβενοχώρια και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να μην περάσει στην παλαιά εθνική οδό Μάνδρας - Θήβας. Αυτή τη στιγμή, λίγο μετά τη 13:00, η φωτιά φαίνεται να έχει δυναμική και για αυτό ζητήθηκε η εκκένωση των παραπάνω οικισμών. Αυτή τη στγιμή επιχειρούν 6 εναέρια μέσα στην δυτική πλευρά του μετώπου, ενώ 7 μέσα επιχειρούν στην ανατολική πλευρά.

Παράλληλα, λίγο πριν τη 13:30 βγήκε νέο 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Νέα Ζωή της Μάνδρας προς Ελευσίνα. Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι αυτή στα Δερβενοχώρια. «Αυτή τη στιγμή το μέτωπο παρουσιάζει δυναμική και κατευθύνεται προς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγιά Σωτήρα. Για αυτό και εκδόθηκε μήνυμα 112 για την απομάκρυνση προς την Μάνδρα» ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Η τροχαία έχει διακόψει στην εθνική Ελευσίνας - Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα, ενώ στην συγκεκριμένη πυρκαγιά επιχερούν 250 πυροσβέστες, 8 πεζοπόρα τμήματα, 75 οχήματα και εναέρια μέσα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ζανέτ Τσίπρα μας έστειλε εξώδικο γιατί δημοσιεύσαμε την άποψή της για την Αχτσιόγλου στο Facebook

Αδελφοκτονία το έγκλημα με θύμα τον 68χρονο επιχειρηματία στην Ηλεία

«Του έβαλα λαδάκι στα εκζέματα» λέει ο ιερέας στη Ρόδο για τον τουρίστα που άλειψε γυμνό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης