Καιρός: Ποιες περιοχές θα δροσιστούν από το μελτέμι - Σε ποιες αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Καιρός: Ποιες περιοχές θα δροσιστούν από το μελτέμι - Σε ποιες αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Μετά το «παράθυρο» των 96 ωρών από τον καύσωνα Κλέων έρχεται νέα θερμική έξαρση με 43αρια από την Πέμπτη

kayswnas-omonoia
«Ανάσα» από τον καύσωνα που «καίει» τη χώρα από την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να συνεχιστεί από Πέμπτη και μετά, δίνουν τα μελτέμια που φυσούν κυρίως στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για τον καιρό σήμερα Κυριακή (16/07) αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία στις ίδιες περιοχές θα σημειώσει μικρή υποχώρηση.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και με κατά τόπους ισχυρές ριπές.

anemoi-xartis
Κλείσιμο


Την ίδια ώρα, όμως, η ενίσχυση των βόρειων ανέμων πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα θα οδηγήσει στην επικράτηση καιρού τύπου Hot-Dry-Windy, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών καθοδηγούμενων από τον άνεμο.

Στις περιοχές με την υψηλότερη επικινδυνότητα για την σήμερα Κυριακή περιλαμβάνονται η Αττική (κυρίως ανατολικά), Κ. και Ν. Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Νάξο και Ν. Κρήτη.

kindinos-fotias-xartis1


Για αύριο, Δευτέρα (17/07), υψηλότερη επικινδυνότητα για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές αναμένουμε σε Αττική, Βοιωτία, Κ. και Ν. Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λέσβο, Χίο και στα κεντρικότερα τμήματα της Ν. Κρήτης. Κατά τόπους υψηλή επικινδυνότητα αναμένουμε σε Δ. Στερεά, Ηλεία, Μεσσηνία, Λήμνο, Σάμο και Κυκλάδες.

kindinos-fotias-xartis2




Έρχεται νέα θερμική έξαρση

Η μικρή «ανάσα» με πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια καθώς τα μελτέμια θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη, καθώς, σύμφωνα με την ΕΜΥ, από Πέμπτη οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα

Από τη Δευτέρα (17-7-2023) έως την Τετάρτη (19-7-2023) η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη στα ανατολικά αλλά θα ανέβει στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά. Πιο συγκεκριμένα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά 41 βαθμούς Κελσίου
γ. στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (20-7-2023) κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 41-43, στα νησιά του Ιονίου τους 39-41, στα νησιά του Αιγαίου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες από την Κυριακή έως την Πέμπτη


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία με 6χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα στο Μεγάλο Καβούρι

Υπεξαίρεση 4,2 εκατ. ευρώ: Λογιστής - «εφοπλιστής» με τα λεφτά... του εφοπλιστή

Τρομακτικό βίντεο: Η μάχη δύο κυνηγών με πύθωνα 6 μέτρων - Ο μεγαλύτερος που βρέθηκε ποτέ στη Φλόριντα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης