Ένοπλες Δυνάμεις: Εντυπωσιακό βίντεο από την συνεκπαίδευση Ελλάδας και Ιταλίας

Ένοπλες Δυνάμεις: Εντυπωσιακό βίντεο από την συνεκπαίδευση Ελλάδας και Ιταλίας

Αλεξιπτωτιστές από τις δύο χώρες συμμετείχαν σε μια απαιτητική άσκηση - Δείτε φωτογραφίες

5932327
Από την Δευτέρα 10 έως την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) με τις ΕΔ της Ιταλίας, στο πλαίσιο ανταπόδοσης της συμμετοχής της Χώρας μας σε αντίστοιχη δράση που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία από 06 έως 10 Φεβρουαρίου 2023.

Στην Συνεκπαίδευση, από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα, όπως παρακάτω:

●Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.
●1 Μεταγωγικό Αεροσκάφος (Α/Φ) C-27J.
Κλείσιμο
●1 Ελικόπτερο (Ε/Π) CH-47D και 1 UH-1H.

Η Ιταλία συμμετείχε με 12 στελέχη Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του 4ου Τάγματος Αλπινιστών Αλεξιπτωτιστών (4th Reggimento Alpini Paracadutisti).

Δείτε το βίντεο:
Συνεκπαίδευση Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας - Ιταλίας


Η Συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» και στο Πεδίο Βολής (ΠΒ) «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» στην Νέα Πέραμο Αττικής, καθώς και στις Ζώνες Ρίψης (ΖΡ) των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, του Τατοΐου, των Σκούρτων και της Κωπαϊδας Βοιωτίας.
5932323
5932324
5932325
5932326
 

Κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα εκπαίδευσης αγώνα εκ του σύνεγγυς (Close Quarters Battle - CQB) και κατοικημένων τόπων, βολών φορητού οπλισμού, καθώς και αλμάτων ελεύθερης πτώσης (Military Free Fall – MFF) που συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της διαλειτουργικότητας κατά την σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας την διαχρονική συνεργασία των δύο Χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.

Επισημαίνεται ότι το πλαίσιο των εν λόγω συνεκπαιδεύσεων καθορίστηκε κατά τις συνομιλίες του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Ομόλογό του Chief of Defence Admiral Giuseppe Cavo Dragone, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2023.


Ειδήσεις σήμερα:

49χρονος ιερέας συνελήφθη στη Ρόδο μετά από καταγγελία 30χρονου τουρίστα ότι τον άλειψε γυμνό με λάδι

Instagram VS Reality: Η Τούνη δείχνει πώς είναι το σώμα της με Photoshop και πώς στην πραγματικότητα

Ιδιοκτήτης ταβέρνας «δικάζει» τις κριτικές: «Σιγά μην κάναμε και 2 βδομάδες να φέρουμε τα σουβλάκια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης