Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 45χρονο που σκότωσε τον 50χρονο

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 45χρονο που σκότωσε τον 50χρονο

Ο 45χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση

45xronos-mak
Το «κατώφλι» του εισαγγελέα και του ανακριτή πέρασε σήμερα ο 45χρονος δράστης της άγριας δολοφονίας του 50χρονου φίλου του, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 45χρονος που σκότωσε τον 50χρονο


Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, υποστηρίζει πως ήταν φίλος με το θύμα και πως είχε προηγηθεί τσακωμός μεταξύ τους. Ο λόγος του καβγά φέρεται να ήταν οικονομικές διάφορες που είχαν θύμα και δράστης.

Το θύμα και ο 45χρονος, που είναι σεσημασμένος με ποινικό παρελθόν, ήταν γνωστοί μεταξύ τους και κάθονταν μαζί λίγο νωρίτερα. Ένας καβγάς οδήγησε μάλιστα στο αιματηρό περιστατικό και στην επίθεση με πυροβολσμούς.

«Δεχόμουν σοβαρές απειλές για τη ζωή μου από το θύμα το τελευταίο διάστημα. Προηγήθηκαν δύο βίαια περιστατικά εις βάρος μου από το θύμα και έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων δέχθηκα και πάλι επίθεση από το θύμα», ανέφερε.
pyrovolismoi-typos
Ο 45χρονος δράστης


Ο δράστης, ο οποίος παραδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, περίπου στις 16:30, παρουσία του δικηγόρου του, Θανάση Αλεξόπουλου, υπέδειξε στους αστυνομικούς πού έχει αφήσει το αυτοκίνητο που οδηγούσε το μεσημέρι της Πέμπτης αλλά και πού έχει αφήσει το όπλο το οποίο χρησιμοποίησε για να σκοτώσει το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρει αιμάτωμα και μελανιές στο κεφάλι από επίθεση που δέχθηκε από το θύμα με αντικείμενο, έξω από το βενζινάδικο και για αυτόν τον λόγο διατάχθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

thessaloniki-nekros-1a
Το θύμα της επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, Bajrami Shpetim


Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 12.35 της Πέμπτης έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Σόλωνος 51.

Μόλις ο 50χρονος σταμάτησε με το αυτοκίνητό του στο πρατήριο υγρών καυσίμων ο δράστης τον ακολούθησε με το μαύρο όχημα που οδηγούσε και σταμάτησε ακριβώς δίπλα του, χωρίς να βγει έξω. Οι δύο άντρες ξεκίνησαν να μαλώνουν και το θύμα πλησίασε προς το μέρος του δολοφόνου του.

Στο σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου, διακρίνεται η στιγμή που ο 50χρονος πλησιάζει τον δράστη και επιχειρεί να τον χτυπήσει από το παράθυρο του συνοδηγού και τότε ο δεύτερος τον πυροβολεί - μέσα από το αυτοκίνητο - και τον τραυματίζει θανάσιμα. Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες στον ώμο και το στήθος και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ειδήσεις σήμερα:

49χρονος ιερέας συνελήφθη στη Ρόδο μετά από καταγγελία 30χρονου τουρίστα ότι τον άλειψε γυμνό με λάδι

Instagram VS Reality: Η Τούνη δείχνει πώς είναι το σώμα της με Photoshop και πώς στην πραγματικότητα

Ιδιοκτήτης ταβέρνας «δικάζει» τις κριτικές: «Σιγά μην κάναμε και 2 βδομάδες να φέρουμε τα σουβλάκια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης