Συμμορία χρηματαποστολών: Εμπλεκόμενος στην υπόθεση Φουρθιώτη ένας από τους συλληφθέντες

Συμμορία χρηματαποστολών: Εμπλεκόμενος στην υπόθεση Φουρθιώτη ένας από τους συλληφθέντες

Ο 50χρονος είχε κατηγορηθεί ότι είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ και είχε βάλει βόμβα στο σπίτι του παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2021, ωστόσο αθωώθηκε – Πώς δρούσε η συμμορία

astynomia1
Στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη είχε εμπλακεί ένα από τα μέλη της οργάνωσης που ειδικεύονταν» στη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε χρηματαποστολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες για την υπόθεση βρίσκεται και ένας 50χρονος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι είχε πυροβολήσει με Καλάσνικοφ και είχε βάλει βόμβα στο σπίτι του παρουσιαστή τον Απρίλιο του 2021.

Για την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο άνδρας είχε αθωωθεί. Ωστόσο τώρα συνελήφθη ως μέλος της συμμορίας των ληστών και κατηγορείται πως μαζί με έναν 53χρονο και την 42χρονη φίλη του, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πώς δρούσε η συμμορία

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι κ.λπ.), ενώ στόχος τους ήταν κυρίως καταστήματα ή χώροι στα οποία υπήρχαν εγκατεστημένα ΑΤΜ.

Μάλιστα, προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους, κατά τη διάπραξη της ληστείας, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορούσαν γάντια και έφεραν πιστόλια με τα οποία ακινητοποιούσαν τον υπάλληλο των χρηματαποστολών, ενώ για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία στη συνέχεια μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο – ορμητήριο.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξιχνιαστεί περίπτωση ληστείας που διέπραξαν πρωινές ώρες της 15-03-2023 στα Σεπόλια όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν 150.000 ευρώ την στιγμή ανεφοδιασμού ΑΤΜ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης