Ίσμα Τουλάτου: Η λαχτάρα να γίνει μητέρα και τα όνειρα που έσβησαν

Ίσμα Τουλάτου: Η λαχτάρα να γίνει μητέρα και τα όνειρα που έσβησαν

Θλίψη για τη δημοσιογράφο που πέθανε λίγα 24ωρα πριν γεννήσει το πρώτο της παιδί – Το μεγαλεπήβολο project που εμπνεύστηκε με αφορμή την αγάπη της για την όπερα και τη μόδα

isma_toylatoy_arthro
Θλίψη στον χώρο της δημοσιογραφίας για τον τραγικό θάνατο της 52χρονης Ίσμας Τουλάτου λίγα 24ωρα πριν την γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Μπορεί μέχρι αυτή την ώρα να παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι για τον αιφνίδιο θάνατό της, ωστόσο η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στο οικογενειακό της περιβάλλον και σε όσους την γνώριζαν, που μιλούν για εκείνη με τα καλύτερα λόγια.

Η 52χρονη δημοσιογράφος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι της, παρά την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ. Το σήμα προς το Κέντρο Επιχειρήσεων δόθηκε ώρα 20:02 το βράδυ της Κυριακής και μόλις σε οκτώ λεπτά, δηλαδή ώρα 20:10, κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ είχε ήδη φτάσει στο σπίτι της Ίσμας Τουλάτου. Οι διασώστες προσπάθησαν να την επαναφέρουν όμως δεν τα κατάφεραν. Η 52χρονη δημοσιογράφος δεν ανταποκρινόταν, ούτε και οι προσπάθειες των έμπειρων διασωστών για Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση έφεραν αποτέλεσμα. Μετά τη μεταφορά της ΊΣμας Τουλάτου στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» οι γιατροί με καισαρική πήραν το νεογέννητο κοριτσάκι της. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, με το νεογέννητο κοριτσάκι να νοσηλεύεται αρχικά στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», ενώ πλέον έχει μεταφερθεί στη ΜΕΘ νεογνών του «Έλενα Βενιζέλου».

Το ακόμη πιο συγκλονιστικό του πρόωρου και αδόκητου χαμού της Ισμας Τουλάτου είναι το γεγονός ότι η δημοσιογράφος είχε τελειόμηνη κύηση και ήταν θέμα ολίγων ημερών η γέννηση του παιδιού της

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα βιογραφικά της στοιχεία η δημοσιογράφος γεννήθηκε στην Αθήνα σπούδασε ιστορία αρχαιολογία και μουσική. Η ίδια λάτρευε την όπερα, τη μόδα, τις ξένες γλώσσες και τις εξωτικές κουλτούρες.

Για το μεγαλεπήβολο project «Όπερα και Μόδα»

Η αγάπη της για την όπερα και τη μόδα ήταν η αφορμή, ώστε η Ίσμα Τουλάτου να εμπνευστεί ένα μεγαλεπήβολο project, το οποίο όχι μόνο είδε να παίρνει σάρκα και οστά για πρώτη φορά το 2013, αλλά και να συνεργάζεται με κορυφαίους σχεδιαστές μόδας και λυρικούς.

Ουσιαστικά η ιδέα ήταν και εξακολουθεί να είναι στηριγμένη σε μια ιδέα της δημοσιογράφου, η οποία είχε σαν στόχο τον συνδυασμό του Λυρικού Θεάτρου με την Υψηλή Ραπτική με τρόπο ισότιμο και δημιουργικό.

opera__moda


Για το project και τα όνειρα της η Ίσμα Τουλάτου είχε μιλήσει στο artplay.gr το 2015 όταν το «Όπερα και Μόδα» είχε γίνει πλέον θεσμός :

«Η ιστορία ξεκίνησε με «τρέλα» τον Απρίλιο του 2013, στην πρώτη παραγωγή «Όπερα και Μόδα», πολύ μεταξύ μας, στα σκαλιά του Θεάτρου Ολύμπια, με την συμμετοχή του σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσιου, την πολύ μεγάλη συμπαράσταση της Λυρικής που το ενέταξε στις εκδηλώσεις της, προσδίδοντάς της το κύρος ενός θεάτρου που βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δυναμική περίοδο της ιστορίας του, διασφαλίζοντας και τον πειραματικό χαρακτήρα του project, αλλά και τον καλλιτεχνικό.

Δεν έχει καμία σχέση με life style και τέτοιου είδους πράγματα, είναι ένα πειραματικό project που επιχειρεί να βρει ευρύτερους τρόπους σύγκλισης ανάμεσα στις δυο αυτές τέχνες που τα τελευταία 30 χρόνια συγκλίνουν και εμπνέονται η μια από την άλλη».

opera_moda1


Πώς κατάφερε να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες

Στην συνέντευξη της η δημοσιογράφος ανέλυσε και το πως κατάφερε να συνδυάσει τις μεγάλες της αγάπες :

«Αγαπώ πολύ και τους δυο χώρους, και την όπερα και την μόδα. Με την όπερα ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια, από παιδί, πριν μπω στη δημοσιογραφία. Είναι ένα είδος που αγαπούσαν πολύ οι γονείς μου, κάτι σαν ραντεβού με την ιστορία στα πρώτα επαγγελματικά μου χρόνια. Αγαπώ πάρα πολύ και τη μόδα, τη θεωρώ κάτι πολύ δημιουργικό, παρόλο που στην Ελλάδα την έχουμε σαν κάτι ελαφρύ, δεν υπάρχουν και σχολές, η αγορά είναι μικρή, δεν συμμετέχουν και οι Έλληνες σχεδιαστές στο διεθνές γίγνεσθαι. Βέβαια υπάρχουν και πολλοί σημαντικοί που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, αλλά τα εγχώρια είναι αρκετά δύσκολα. Όλα αυτά τα χρόνια παρακολούθησα τους μεγάλους σχεδιαστές που έραψαν κοστούμια για όπερες σε μεγάλα λυρικά θέατρα, διάβαζα την προσέγγισή τους και σκέφτηκα πως αυτή η σύμπραξη που γίνεται στο θέατρο σε πολύ προβλέψιμο χρόνο θα μπορούσε να επεκταθεί λίγο περισσότερο. Και αποτέλεσμα είναι αυτό το υβριδικού χαρακτήρα δρώμενο που με την βοήθεια των εξαιρετικών συντελεστών μπορεί να εξελιχθεί σε θέαμα!»

Για το συγκεκριμένο project η Ίσμα Τουλάτου έκανε πολλά όνειρα τα οποία δυστυχώς δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει :

«Κάνω πολλά σχέδια. Θα ήθελα να γίνει σε αρχαιολογικούς χώρους, χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος, να διεθνοποιηθεί όσο γίνεται. Η φαντασία μου τρέχει! Θα μου άρεσε να γίνει κάτι που θα προβάλλει τη χώρα, τις πολλές δυνατότητες που έχει η ελληνική όπερα και μακάρι να μπολιαστεί και με ανθρώπους από το εξωτερικό, σχεδιαστές. Η όπερα είναι σε απόλυτη θέση να το υπηρετήσει κάτι τέτοιο και είναι συγκινητικός ο τρόπος που το έχει αγκαλιάσει. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για το λυρικό μας θέατρο!»



opera_moda2





Ειδήσεις σήμερα:

H κόκκινη Έφη έχει... δύο «βουνά» μπροστά της και τον Νίκο Παππά

Εντυπωσιακό βίντεο: Θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό περνάει τη γέφυρα της Αττικής Οδού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Στο σπίτι της κατέρρευσε η δημοσιογράφος Ίσμα Τουλάτου που πέθανε τρεις ημέρες πριν γεννήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης