Ίος - «Τιμητική φρουρά» από συμμαθητές των 18χρονων ενώ οι σοροί τους έφευγαν από το λιμάνι

Ίος - «Τιμητική φρουρά» από συμμαθητές των 18χρονων ενώ οι σοροί τους έφευγαν από το λιμάνι

Τις επόμενες μέρες θα γίνει νεκροψία στην Αθήνα για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία των θανάτων τους

ios_436
Αυτές είναι οι συγκινητικές εικόνες που δείχνουν την τιμητική φρουρά που σχημάτισαν Ιρλανδοί φοιτητές καθώς οι σοροί των δύο φίλων τους έφευγαν από την Ίο όπου είχαν πάει για διακοπές.

Δεκάδες φοιτητές παρατάχθηκαν στον δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του νησιού, καθώς τους σορούς του Andrew O'Donnell και του Max Wall, επιβίβασαν σε πλοίο με προορισμό την Αθήνα, ώστε να γίνει η νεκροψία για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία των θανάτων τους.

Με τα κεφάλια κάτω, πολλοί από τους νέους ήταν μαθητές του St Michael's College του Δουβλίνου, όπου σπούδαζαν και οι δύο νέοι που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους.

Ios_Froura
Ios_Froura2


Ορισμένοι από τους μαθητές τοποθέτησαν κίτρινα τριαντάφυλλα στα φέρετρα των δύο μαθητών ως ένδειξη της φιλίας τους, ενώ άλλοι έκλαιγαν καθώς οι σοροί τους μεταφέρονταν από το Κέντρο Υγείας της Ίου στο λιμάνι.

Οι γονείς των αδικοχαμένων νέων ήταν επίσης στην Ίο για τον θλιβερό αποχαιρετισμό και συνόδευσαν τα φέρετρα των παιδιών τους στην Αθήνα, όπου θα περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Σε αυτά τα σημεία βρέθηκαν νεκροί οι δύο 18χρονοι Ιρλανδοί
Φωτογραφίες από τα σημεία στα οποία βρέθηκαν νεκροί με λίγες ώρες διαφορά οι δύο 18χρονοι Ιρλανδοί στην Ίο έφερε στη δημοσιότητα η Daily Mail.

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται ο γκρεμός στον οποίο εντοπίστηκε η σορός του 18χρονου Άντριου Ο' Ντόνελ, με την βρετανική εφημερίδα να επισημαίνει ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο και έναν κεντρικό δρόμο.

Κλείσιμο
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα ο Άντριου εντοπίστηκε νεκρός σε μια περιοχή κάτω από ένα πεντάστερο ξενοδοχείο.

ios_in__2_


Στη δεύτερη φωτογραφία η Daily Mail υποστηρίζει ότι απεικονίζεται το σημείο στο οποίο κατέρρευσε ο επίσης 18χρονος Μαξ Γουόλ, όταν ενημερώθηκε για τον θάνατο του φίλου του. Κατά το δημοσίευμα ο Μαξ άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα σοκάκι κοντά στο λιμάνι στο οποίο είχε μεταβεί προκειμένου να φύγει για τον Πειραιά ώστε να επιστρέψει τελικά στο Δουβλίνο.

ios_in__1_


Λιμενικός που μίλησε στην Daily Mail εξήγησε για την επιχείρηση έρευνας για τον Άντριου ότι «επικεντρωθήκαμε αρχικά στις πλαγιές κοντά στο λιμάνι αλλά δεν βρήκαμε τίποτα αλλά επιστρέψαμε για δεύτερη φορά. Η σορός του ήταν κρυμμένη σε θάμνους και δεν ήταν ορατή από το μονοπάτι που βρίσκεται στην κορυφή της πλαγιά. Υπάρχει ένα πολυτελές ξενοδοχείο και σπίτια στην περιοχή αυτή οπότε ήταν εύκολο την πρώτη φορά να μην την δούμε»

Δεύτερος λιμενικός ο οποίος κατά το δημοσίευμα συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του Άντριου είπε ότι «αρχικά περπατήσαμε κατά μήκος του μονοπατιού στην κορυφή της πλαγιά και δεν μπορούσαμε να δούμε κάτι γιατί η σορός ήταν μέσα σε χαμηλή βλάστηση. Είναι λυπηρό ότι ενώ αστυνομικοί και φίλοι του Άντριου τον αναζητούσαν, δεν ήταν σε ερημική περιοχή αλλά κοντά σε όλους αλλά δεν το αντιληφθήκαμε αυτό».

Σε μια τρίτη φωτογραφία από την Daily Mail φαίνεται ένα μπουκέτο λουλούδια στην κορυφή της πλαγιάς στην οποία εντοπίστηκε νεκρός ο 18χρονος Άντριου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταναλώσει αλκοόλ τις ώρες πριν να εξαφανιστεί τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν αποφάσισε να αποχωριστεί από τους φίλους τους και να επιστρέψει στο κατάλυμά του στην Ίο.

ios-louloudia
ios-louloudia2
Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος Μαξ αναζητούσε για αρκετές ώρες τον φίλου του Άντριου πριν τελικά να καταρρεύσει καθώς φέρεται να αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα για τα οποία είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

«Όλοι ήταν σε υστερία, σούπερ ήρωας ο πιλότος» - Οι δραματικές στιγμές στην πτήση από Θεσσαλονίκη - Βαρκελώνη


Στα άδυτα του «παλατιού» του Πριγκόζιν: Περούκες, όπλα και ράβδοι χρυσού - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης