Καλλιεργητής ελαιώνων έστησε δάσος με πάνω από 3.000 χασισόδεντρα

Καλλιεργητής ελαιώνων έστησε δάσος με πάνω από 3.000 χασισόδεντρα

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση

korinthos_-_xasis
Την επαγγελματική του δραστηριότητα ως επικεφαλής πολυμελούς συνεργείου που αναλάμβανε την καλλιέργεια ελαιώνων σε μεγάλες εκτάσεις εκμεταλλευόταν ένας 43χρονος αλλοδαπός, για να στήσει μαζί με δυο ομοεθνείς συνεργούς του την γιγαντιαία φυτεία κάνναβης που είχε εντοπιστεί πριν από 11 μήνες στη Μεσσηνία.

Ήταν 5 Αυγούστου του 2022, όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας εντόπισαν 11 ειδικά διαμορφωμένους χώρους που ήταν περιφραγμένοι με κλαδιά δέντρων και σύρμα και επικοινωνούσαν μεταξύ τους με μικρά μονοπάτια, όπου καλλιεργούνταν συνολικά 3.127 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,70 μέτρων. Τα παράνομα κέρδη που θα αποκόμιζαν οι καλλιεργητές αν προλάβαιναν να διοχετεύσουν την παραγωγή τους στα κυκλώματα διακίνησης, υπολογίζεται ότι θα έφταναν τα 5.000.000 ευρώ!

Στον χώρο της φυτείας, είχαν βρεθεί τότε αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, καθώς και αυτοσχέδιες σκηνές στις οποίες διέμεναν οι καλλιεργητές για να επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή. Έπειτα από πολύμηνες έρευνες και αξιοποίηση των ευρημάτων από τους ειδικούς των Γραφείων Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, εξακριβώθηκε ότι ο 43χρονος ήταν ο "εγκέφαλος" εγκληματικής ομάδας και είχε εφοδιάσει τους δυο ομοεθνείς του ηλικίας 37 και 42 χρόνων με εξοπλισμό, μεταφορικά μέσα και κινητά τηλέφωνα, ενώ είχε στήσει και το κατάλυμα όπου διέμεναν. Μάλιστα, ο 37χρονος είχε αναλάβει την καταγραφή των καθημερινών εργασιών για την καλλιέργεια των φυτών.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, η οποία διαιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας. Ωστόσο, παρέμειναν όλοι ελεύθεροι λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.


Ειδήσεις σήμερα:

Η πρώτη συνέντευξη των γιων του Κωνσταντίνου μετά τον θάνατό του: «Είμαστε Έλληνες, δε μας λένε Γλύξμπουργκ»

Σκληρό ροκ ΣΥΡΙΖΑ με τους «Σπαρτιάτες», τα «μηνύματα» Τσίπρα και οι βολές Σπίρτζη

Μεσημεριανές καταιγίδες στα ορεινά με τον υδράργυρο στους... 37 βαθμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης