Ρόδος: «Δεν με ενοχλεί αυτός ο τρόπος σερβιρίσματος» λέει ο νεαρός που παρέδωσε παραγγελία κολυμπώντας

Ρόδος: «Δεν με ενοχλεί αυτός ο τρόπος σερβιρίσματος» λέει ο νεαρός που παρέδωσε παραγγελία κολυμπώντας

Στον Εισαγγελέα το θέμα με το σερβίρισμα στη θάλασσα

waterwaiter-m
Στον Εισαγγελέα θα καταθέσουν ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Σταμούλης Αθανάσιος, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΡ (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου), Εγγλέζο Παναγιώτη, το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους και αφορά το βίντεο με τον σερβιτόρο να μεταφέρει φαγητό σε πλατφόρμα που έχει στηθεί σε παραλία λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το αν οι θαλάσσιες κατασκευές έγιναν νόμιμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε το τοπικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο σερβιτόρος, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο.

Από την πλευρά του ο σερβιτόρος που εικονίζεται στο βίντεο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κλιμακίου, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα που του αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φθάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Κλείσιμο
Επίση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του beach bar είναι ο πρώην μισθωτής του κυλικείου της Βουλής που είχε κερδίσει το διαγωνισμό το 2016 όταν πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Νίκος Βούτσης και αποχώρησε το 2019 επί προεδρίας Κωνσταντίνου Τασούλα.

«Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, είναι άνθρωποι με σεβαστά δικαιώματα»


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «το περιστατικό είναι αηδιαστικό. Μόλις το είδα, έστειλα κλιμάκο επιθεωρητών», επισημαίνοντας πως η δουλεία έχει τελειώσει.

«Να καταλάβουμε όλοι πως η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει για την ανθρωπότητα. Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, είναι άνθρωποι με σεβαστά δικαιώματα. Και εδώ είμαστε για να διασφαλίζουμε τα δικαιώματά τους. Και όποιος επιχειρηματίας το ξεχνάει, θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctqyt6l8zde9)


Έλεγχος για τη νομιμότητα των κατασκευών της επιχείρησης μέσα στη θάλασσα

Εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο για τη νομιμότητα κατασκευών μέσα στη θάλασσα, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αφορμή αποτέλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες φαίνεται σερβιτόρος κρατώντας δίσκο με φαγητά να μπαίνει στη θάλασσα, προκειμένου να παραδώσει παραγγελία σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα.

«Για το περιστατικό της Ρόδου δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα», έγραψε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

varvitsioti


Κλιμάκιο επιθεωρητών στο νησί

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ενημερώσει πως βρίσκεται ήδη στο κατάστημα κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας για να διενεργήσει έλεγχο και όταν ολοκληρωθεί θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

«Για το γνωστό περιστατικό με τον σερβιτόρο στην Ρόδο Κλιμάκιο της τοπικής υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας, αυτή τη στιγμή διενεργεί έλεγχο. Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα ενημερώσουμε για τα αποτελέσματά του», τονισε ο κ. Γεωργιάδης.

georgiadis


To βίντεο που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Όπως φαίνεται, ο σερβιτόρος κρατώντας τον δίσκο με τα φαγητά μπαίνει στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει λίγο πιο κάτω από τον λαιμό για να παραδώσει την παραγγελία στους πελάτες, οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα.

Η ξεφτίλα της "ανάπτυξης" συμβαδίζει με τον εξευτελισμό που πρέπει να υποστεί ο σερβιτόρος για να σερβίρει τους "πελάτες...

Posted by Χρήστος Κανλής on Friday, June 30, 2023


Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Πρώην μισθωτής του κυλικείου της Βουλής ο ιδιοκτήτης του beach bar με τον σερβιτόρο στη θάλασσα

Γαλλία: Η μεγάλη εξέγερση των ανηλίκων - Με δύο χρόνια φυλακή απειλεί τους γονείς η κυβέρνηση

Κύπρος: Νεκρό 6χρονο κοριτσάκι σε σύγκρουση jet ski - Οδηγοί ήταν ο πατέρας και η μητέρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης