Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία διανομέων για τον θάνατο 55χρονου συναδέλφου τους - «Δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το βράδυ σπίτι»

Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία διανομέων για τον θάνατο 55χρονου συναδέλφου τους - «Δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το βράδυ σπίτι»

Καταγγέλουν ελλιπή μέτρα προστασίας των εργαζομένων - Μετρούν 61 νεκρούς συναδέλφους στους δρόμους

motoporeia992
Μοτοπορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν πριν από λίγο εργαζόμενοι στον χώρο του delivery για τα εργατικά δυστυχήματα, με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα 55χρονου συναδέλφου τους το μεσημέρι στην Τσιμισκή.

Η μοτοπορεία ξεκίνησε συμβολικά από το σημείο που έχασε τη ζωή του ο διανομέας. Οι διανομείς κινήθηκαν μέχρι το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους προς τους κρατικούς φορείς για τα ελλιπή μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Thestival.gr Διαμαρτυρία διανομέων για τον θάνατο συναδέλφου τους στη Θεσσαλονίκη


«Δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το βράδυ σπίτι μας» λέει εργαζόμενος και συγκινεί


Μια συγκλονιστική κατάθεση συναισθημάτων έκανε ο Χρυσοβαλάντης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος σωματείου Αυτοαπασχολούμενων Διανομέων Θεσσαλονίκης, στο σημείο που σημειώθηκε η τραγωδία το μεσημέρι στην οδό Τσιμισκή.

«Παίζουμε τη ζωή μας στα ζάρια. Φεύγουμε το πρωί από το σπίτι και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το βράδυ»  είπε φορτισμένος συναισθηματικά, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του διανομέα που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο.

«Μετράμε 61 νεκρούς διανομείς. Ζητάμε από το κράτος να βοηθήσει το επάγγελμα μας με νόμους. Οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να έχουμε ίση σχέση με τις πλατφόρμες και όχι να μας εκμεταλλεύονται» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις των συναδέλφων του θα συνεχιστούν.

Πώς έγινε το τροχαίο που του στοίχισε τη ζωή

Ο άτυχος 55χρονος διανομέας  έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Δευτέρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 15:50 το μεσημέρι, στην οδό Τσιμισκή - ύψος της Αγίας Σοφίας. Υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο 55χρονος - σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας -  οδηγός της μοτοσυκλέτας, που εργάζονταν ως διανομέας, συγκρούστηκε με λεωφορείο της Πολεμικής Αεροπορίας και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Θανατηφόρο τροχαίο στο κέντρο Θεσσαλονίκης - Νεκρός 40χρονος διανομέας
Κλείσιμο


Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Τροχαία Υπηρεσία.

nekros_dianomeas_thessaloniki__2_
nekros_dianomeas_thessaloniki__3_
nekros_dianomeas_thessaloniki_arthro

Όπως ανέφερε εργαζόμενη καταστήματος στη Τσιμισκή, «ακούσαμε ένα δυνατό “μπαμ” και πεταχτήκαμε όλοι έξω. Είδαμε τον οδηγό κάτω αναίσθητο και τα αίματα».

Όπως είπε, «ο οδηγός της μοτοσυκλέτας πήγε να κάνει προσπέραση. Βρήκε με το σώμα του σε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι όπως περνούσε το λεωφορείο πρέπει να τον χτύπησε με τις ρόδες και τον πάτησε. Υπήρχαν φωνές και κλάματα στο σημείο».

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός μοτοσυκλέτας, η οποία έχει κουτί από εταιρεία ανταλλακτικών, φέρεται ότι προσπαθούσε να διέλθει ανάμεσα σε δύο οχήματα και τότε συγκρούστηκε με το ένα εξ αυτών και έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από επερχόμενο λεωφορείο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, το ένα εμπλεκόμενο όχημα, στο οποίο φέρεται να χτύπησε πρώτα το θύμα πριν χάσει τον έλεγχο και καταλήξει στις ρόδες του λεωφορείου, εγκατέλειψε το σημείο. Η μαρτυρία αυτή επιβεβαιώνεται και από τον οδηγό του λεωφορείου και διερευνάται από την Τροχαία Υπηρεσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Εκλογές 2023: Στις 17:00 ανακοινώνεται η κυβέρνηση - Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί και υφυπουργοί

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Θρίλερ για τρεις έδρες σε Α΄ Αθήνας, Β΄ Πειραιά και Β΄ Θεσσαλονίκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης