Όλυμπος: Έμπειρος οδηγός canyoning ο 43χρονος που σκοτώθηκε - Πώς έγινε το μοιραίο ατύχημα

Όλυμπος: Έμπειρος οδηγός canyoning ο 43χρονος που σκοτώθηκε - Πώς έγινε το μοιραίο ατύχημα

Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του - Έφερε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα - Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση με τα βουνά

43xronos383283
Στο πένθος έχει βυθιστεί η ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, μετά από την απροσδόκητη απώλεια του έμπειρου οδηγού και εκπαιδευτή κατάβασης φαραγγιών (canyoning), ο οποίος έχασε τη ζωή του στα φουσκωμένα νερά του ρέματος Ορλιά στον Όλυμπο μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που είχε προηγηθεί σήμερα Σάββατο (17/06).

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν με πολλαπλές κακώσεις στο σώμα και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.



Κλείσιμο
Επρόκειτο για έναν έμπειρο οδηγό, με χρόνια ενασχόλησης στον ορεινό όγκο, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση στη Λάρισα από το 2019 που οργάνωνε ανάλογες δραστηριότητες στον Όλυμπο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τον άτυχο 43χρονο ακολουθούσαν συνολικά 11 άτομα, εννέα Σέρβοι και δύο Έλληνες. Όπως γράφει το Thestival, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε σε φαράγγι και τον παρέσυρε ρέμα.

מדריך נהרג היום בקניון אורליאס בצפון יוון. אחרי ציפייה לא מועטה התברר שמדובר ב- Papavasiliou Vasilis . את וסיליס החייכן...

Posted by Yaaron Einav-Poznanski on Saturday, June 17, 2023


Άμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης. Συνολικά επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα και έξι πυροσβέστες από τις ΠΥ Λιτοχώρου και Κατερίνης, 10 πυροσβέστες από την 2η και 8η ΕΜΑΚ καθώς και ομάδα Σ.μη.Ε.Α.





Ο 43χρονος ήταν οδηγός και εκπαιδευτής κατάβασης φαραγγιών. Σε ηλικία μόλις 10 ετών ξεκίνησε να έχει επαφή με το βουνό κάνοντας πεζοπορίες στον Όλυμπο. Το 1995 κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή. Από το 2011 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Canyoning ως βοηθός οδηγού λαμβάνοντας εμπειρία και γνώσεις με συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές καταβάσεις και εξερευνήσεις νέων φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 απέκτησε την ιδιότητα του ο δηγού και εκπαιδευτή Canyoning από την Γερμανό-Αυστριακή Ομοσπονδία. Το 2019 ίδρυσε την Adventure in Greece.

Ειδήσεις σήμερα:

Eπιστροφή Μητσοτάκη στις περιοδείες με «αέρα νίκης» από τις δημοσκοπήσεις

Σβήνουν οι ελπίδες για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου - Διεθνείς έρευνες για το κύκλωμα δουλεμπορίας

Drones και ειδικά σκυλιά «χτενίζουν» τη Κω για την 27χρονη - Ίχνη πάλης σε έναν από τους αλλοδαπούς
----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης