Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων για τις «λίστες της ντροπής» στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων για τις «λίστες της ντροπής» στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία στα υποθηκοφυλακεία

ΔΣΑ_ΥΠΟΘ__12_6_23
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι δικηγόροι της Αθήνας στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών διαμαρτυρόμενοι για τις «λίστες της ντροπής» που αναγκάζονται να τηρούν από τα «μαύρα μεσάνυκτα» πολίτες και δικηγόροι για να εξυπηρετηθούν από το Υποθηκοφυλακείο της πρωτεύουσας, αλλά και από πολλά άλλα Κτηματολογικά Γραφεία του Λεκανοπεδίου (Καλλιθέας, Ζωγράφου, Κορωπί, κ.λπ.).

Ειδικότερα, στην συνάντηση που είχαν οι δικηγόροι με την προϊσταμένη του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών της ανέφεραν τόσο τα ζητήματα που σχετίζονται με την χρονική προτεραιότητα, την εξυπηρέτηση των προδήλων σε ειδική σειρά, το χρόνο χορήγησης πιστοποιητικών και την κόλουρη εκπλήρωση της προγραμματικής σύμβασης Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών – Κτηματολογίου ως προς τους δικηγόρους που θα κάνουν ενημέρωση κοινού, αλλά και τη στατικότητα του κτιρίου.

ΔΣΑ-_ΥΠΟΘ__ΔΥΟ_12_6_23


Η προϊσταμένη του Υποθηκοφυλακείου ενημέρωσε τον ΔΣΑ ότι επί 120 οργανικών θέσεων σήμερα υπηρετούν μόνο 35 υπάλληλοι, η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση ραντεβού δεν αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία πριν τις αρχές Ιουλίου 2023, η ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών του χώρου – δικηγόροι – συμβολαιογράφοι – δικαστικοί επιμελητές, θα γίνεται μόνο μία φορά την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή) από τούδε και στο εξής αντί για δύο που ίσχυε μέχρι σήμερα (Τρίτη-Πέμπτη) λόγω έλλειψης προσωπικού.

Επίσης γνωστοποίησε ότι έχει ζητηθεί η μεταστέγαση μέρους του όγκου των φακέλων σε άλλο κτίριο λόγω υπερφόρτωσης του ημιωρόφου και του πρώτου ορόφου.

Από την πλευρά του ΔΣΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, θα ζητηθεί άμεση συνάντηση με τη διοίκηση του «Ελληνικού Κτηματολογίου», ενώ παράλληλα επιφυλάσσεται για κλιμάκωση περαιτέρω των κινητοποιήσεων του για το επίμαχο θέμα.

Τέλος, από το ΔΣ του ΔΣΑ παρευρέθηκαν τόσο ο πρόεδρός του Δημήτρης Βερβεσός, όσο και οι: Αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Μαντζούτσος, ο γεν. γραμματέας Χρήστος Κακλαμάνης, ο ταμίας Κων/νος Καρέτσος, ο υπεύθυνος για τα θέματα του Κτηματολογίου σύμβουλος Ζώης Σταυρόπουλος και οι σύμβουλοι Ευστάθιος Αναλυτής, Μαρινέττα Γούναρη, Άννα Ζουρνατζή, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Χριστίνα Τσαγκλή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ομόνοια: Φωτογραφίες με το μόριό του έστελνε ο 63χρονος παιδόφιλος - Είχε στείλει και σε άλλα ανήλικα κορίτσια

Ξάνθη: Νεκρά τέσσερα κουταβάκια... στη σειρά - Ένα ακόμη τραυματισμένο (φωτογραφίες)

Τζορτζ Σόρος: Παραχωρεί τα ηνία στον γιο του, Αλεξάντερ - Το «who is who» του διαδόχου του

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης