«Η μητέρα ούρλιαζε "το παιδί μου"» - Πώς αστυνομικός κατάφερε να σώσει βρέφος που είχε κλειδωθεί σε αυτοκίνητο (βίντεο)

«Η μητέρα ούρλιαζε "το παιδί μου"» - Πώς αστυνομικός κατάφερε να σώσει βρέφος που είχε κλειδωθεί σε αυτοκίνητο (βίντεο)

Στιγμές αγωνίας έζησε μια μητέρα το πρωί της Τετάρτης στην Πυλαία όταν διαπίστωσε ότι το 1,5 ετών παιδί της είχε κλειδωθεί μέσα στο αυτοκίνητο - Καίρια η παρέμβαση αντρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

thessaloniki_astynomikoi__2_
Τις δραματικές στιγμές μέχρι να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν το 1,5 ετών αγοράκι που, το πρωί της Τετάρτης, κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο της μητέρας του, στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, περιέγραψε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που επενέβη άμεσα, όταν είδε την μητέρα να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και να καλεί απεγνωσμένα για βοήθεια.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όταν η μητέρα έδωσε τα κλειδιά του οχήματος στο παιδί για να παίξει και το αγοράκι πάτησε το κουμπί κλειδώματος, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο παιδικό καθισματάκι του αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε σημείο που το "χτυπούσε" ο ήλιος.

Θεσσαλονίκη: Πώς ο αστυνομικός κατάφερε να απεγκλωβίσει το βρέφος από το αυτοκίνητo

Θεσσαλονίκη: Πώς ο αστυνομικός κατάφερε να απεγκλωβίσει το βρέφος από το αυτοκίνητο


Κλείσιμο
Όπως ανέφερε ο υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., Χρήστος Γκανάτσιος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους περιπολίας και διερχόμενοι από την οδό Βεργίνας είδαν την γυναίκα, η οποία ήταν σε έξαλλη κατάσταση, μαζί με περίοικους που βρίσκονταν γύρω της και τους έκαναν νόημα για να σταματήσουν στο σημείο που βρίσκονταν.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι την γυναίκα την είχαν ληστέψει ή κλέψει, διότι η τσάντα της και τα προσωπικά της αντικείμενα ήταν στο έδαφος σκορπισμένα και μόλις πλησιάσαμε η γυναίκα δεν μπορούσε να μας εξηγήσει τι έγινε, φώναζε και ούρλιαζε "το παιδί μου". Οι υπόλοιποι που βρίσκονταν εκεί, μάς εξήγησαν ότι το ανήλικο παιδί της, ενάμιση ετών, ήταν εγκλωβισμένο - κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητό της, με τα κλειδιά μέσα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να το βγάλει από το όχημα", ανέφερε.

thessaloniki_astynomikoi__2_
thessaloniki_astynomikoi__4_


Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο ο έμπειρος αστυνομικός έβγαλε το σφυρί εκτάκτου ανάγκης που είχε μαζί του και αφού πήρε την άδεια της μητέρας έσπασε με προσοχή το τζαμί του αυτοκινήτου για να απεγκλωβίσουν το βρέφος που ήταν δεμένο στο καθισματακι.

«Το παιδάκι ήταν λίγο φοβισμένο από τον θόρυβο που έκανε το τζάμι όταν έσπασε και η γυναίκα προσπάθησε να ηρεμήσει. Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις το παιδί σου κλειδωμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο, να μη μπορείς να κάνεις τίποτα για να το βγάλεις και με τη θερμοκρασία συνεχώς να ανεβαίνει», ανέφερε ο κ. Γκανάτσιος, ο οποίος δέχθηκε θερμές ευχαριστίες από τους γονείς του παιδιού.

«Δεν είχε προηγηθεί κλήση στην Άμεση Δράση, καθώς η μητέρα ήταν σε κατάσταση πανικού, δεν μπορούσε να σκεφτεί, έπιανε τα μαλλιά της και φώναζε. Εμείς, για καλή τύχη, έτυχε να είμαστε διερχόμενοι από το σημείο», τόνισε.

thessaloniki_astynomikoi__3_


Όπως είπε στη συνέχεια, η μητέρα, μόλις κατάφερε να ηρεμήσει, εξήγησε στους αστυνομικούς ότι στο παιδί αρέσει να παίζει με τα κλειδιά, του τα έδωσε στο χέρι και την ώρα που το έβαζε μέσα στο αυτοκίνητο μάλλον πάτησε το κουμπί του κλειδώματος.

«Το αυτοκίνητο βρίσκονταν μέσα στον ήλιο και η θερμοκρασία είχε ξεκινήσει να ανεβαίνει. Ευτυχώς ήταν πρωινές ώρες και όλα πήγαν καλά. Το παιδάκι δεν είχε αντιληφθεί τι γίνονταν, προσπαθούσαμε να το απασχολεί από το απέναντι παράθυρο η μητέρα», σημείωσε ο αστυνομικός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σφυρί εκτάκτου ανάγκης που είχε μαζί του ο αστυνομικός, το έχει αγοράσει ο ίδιος προκειμένου να μπορεί να βοηθήσει άμεσα και ουσιαστικά σε περιπτώσεις που θα απαιτηθεί. Άλλωστε, αυτό που τόνισε, είναι ότι «το μόνο που ζητάμε είναι εξοπλισμό, όσο έχουμε εξοπλισμό θα μπορούμε να βοηθάμε περισσότερο. Το μόνο που έχουμε από την Υπηρεσία μας είναι το γιλέκο και το όπλο μας».


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Νεύρα από τον Βελόπουλο μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για τα «χειρόγραφα του Ιησού»

«Δεν το ζω!» σχολίασε ο επιχειρηματίας στον οποίο απάντησε στο TikTok ο Μητσοτάκης

Με πάνω από 45 σφαίρες η διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό - Έκαψαν το αμάξι τους στον Σκαραμαγκά οι δράστες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης