«Δανεικός χρόνος» - Η συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη  για την περιπέτεια υγείας της

«Δανεικός χρόνος» - Η συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη  για την περιπέτεια υγείας της

Πώς μια σαλάτα της προκάλεσε  εχινόκοκκο και την έστειλε δύο φορές στο χειρουργείο - Είδε τα χείλη της να σαπίζουν μετά από μια πλαστική επέμβαση 


ploumidaki_xr_2
Στο βιβλίο της «Δανεικός Χρόνος» η συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη μπορεί να περιγράφει στιγμή την στιγμή τα όσα βίωσε το 2005, όταν κόντεψε να πεθάνει εξαιτίας μιας σαλάτας που έφαγε σε εστιατόριο της Αθήνας και στα άπλυτα φύλλα της είχε φωλιάσει ο εχινόκοκκος, όμως δεν ξεχνά πως συνεχίζει να ζει με τον ίδιο ακριβώς χρόνο και μετά την περιπέτεια όπου είδε τα χείλη της σαπίζουν.

Ήταν στις 3 Απριλίου του 2023 όταν η συγγραφέας εκμυστηρεύτηκε την περιπέτεια της για πρώτη φορά στο protothema.gr συγκλονίζοντας τους πάντες με τα λεγόμενα της και το φωτογραφικό της υλικό.

Στην περίπτωση με τον εχινόκοκκο όλα ξεκίνησαν το 2005 όταν η συγγραφέας αισθάνθηκε μία ξαφνική αδιαθεσία στην προσπάθεια της να ανέβει τα σκαλιά του σπιτιού της. Πήγε, έκανε εξετάσεις και αυτές έδειξαν πως είχε μια κύστη 0,8 εκατοστών στο ήπαρ που δεν ενέπνεε καμία ανησυχία και θα απορροφούνταν από τον οργανισμό σε βάθος χρόνου. Ωστόσο, όταν αποφάσισε τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση, το 2009, να πάρει και μία δεύτερη γνώμη εκεί τα πάντα άλλαξαν:

«Όλοι ζούμε με δανεικό χρόνο και περπατάμε με νοικιασμένα παπούτσια. Οι γιατροί κατάλαβαν αμέσως τι έχω και μου είπαν να κάνω δύο χειρουργεία με διαφορά 17 ημερών το ένα από το άλλο. Μου άνοιξαν τον πνεύμονα και το συκώτι, ενώ μου είχαν πει πως το κομμάτι του συκωτιού που θα κόψουμε δεν ξέρουμε αν είναι αρκετό για να αναπλαστεί».
κατ7
Η σημερινή εικόνα της Κατερίνας Πλουμιδάκη


Αυτή την ιστορία προσπάθησε να την καταγράψει την ίδια στιγμή στις σελίδες του νέου βιβλίου που ετοίμαζε την ίδια εποχή, ωστόσο δεν περίμενε πως για την ολοκλήρωση του θα χρειαζόταν να περάσει στην ζωή της τρεις φάσεις με τελευταία την περιπέτεια με την αισθητική χειρουργική επέμβαση στα χείλη από Έλληνα γιατρό στην Φλόριντα, όπου σάπισαν μέσα από μια σειρά ιατρικών λαθών.

Όπως αναφέρει σήμερα στο protothema.gr η Κατερίνα Πλουμιδάκη λίγες ώρες πριν την παρουσίαση του βιβλίου της στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Παλαιό Ψυχικό, με μια σειρά σημαντικών ομιλητών ανάμεσα τους η εξαδέλφη της Ντόρα Μπακογιάννη και συντονιστή τον Γιώργο Λιάγκα η ιστορία είναι αληθινή για όλα όσα βίωσε την εποχή της περιπέτειας της με τον εχινόκοκκο:

«Προσωπικά αυτό που έχω καταλάβει και στην περιπέτεια με τον εχινόκοκκο και τώρα με το μαρτύριο με τα χείλη μου, είναι πως στην ζωή με έχε κρατήσει η ελπίδα για το αύριο. Και στις δυο περιπτώσεις ζούσα μέρα την μέρα, απλά σε αυτή την φάση η μέρα δείχνει να είναι ατελείωτη. Δεν γίνεται να ζω ελεύθερη όταν από τον καθρέπτη μου βλέπω να με κοιτά κάτι τερατώδες, κάτι που δεν είμαι εγώ. Δεν ζω το σήμερα απλά ζω το πολύ μακρινό αύριο, που ίσως είμαι όπως πριν. Ενώ στην περίπτωση του εχινόκοκκου όλα ήταν διαφορετικά, βοηθούσα τον εαυτό μου και η κάθε μέρα ήταν καλύτερη από την άλλη».
Κλείσιμο
ploumidaki_in__9_
Η συγγραφέας, Κατερίνα Πλουμιδάκη πριν την πλαστική χειρουργική επέμβαση
ploumidaki_in__8_
ploumidaki_in__7_

Σύμφωνα με την ίδια μπορεί ο «Δανεικός Χρόνος» να γράφτηκε για την περιπέτεια που βίωσε με τον εχινόκοκκο περιγράφοντας τα πάντα, ωστόσο πολλά από τα συναισθήματα στα οποία αναφέρεται είναι από αυτά που ζει στο σήμερα και μετά τα χείλη της που είδε να σαπίζουν: «Το βιβλίο βασίζεται σε μια αληθινή δική μου ιστορία και στον δανεικό χρόνο που ζω από τότε. Απλά όταν έγραφα το βιβλίο δεν ήξερα ότι τον πραγματικό δανεικό χρόνο θα τον ζήσω τώρα. Και τον ζω τα τελευταία δυο χρόνια. Τα δυο αυτά χειρουργεία είναι άκρως αντιφατικά μεταξύ τους. Τα πρώτα σε πνεύμονα και συκώτι έγιναν για να με σώσουν. Τα σημάδια που μου άφησαν σε κοιλιά 24 εκ. και στον πνεύμονα 12 εκ. τα φοράω με καμάρι, ενώ το σημάδι που μου άφησε η χειρουργική πλαστική επέμβαση στα χείλη, το φοράω με αηδία εξαιτίας της απάνθρωπης συμπεριφοράς του γιατρού και της εγκατάλειψης του» αναφέρει και προσθέτει :

«Από το πρώτο χειρουργείο μου αισθάνομαι απίστευτη ευγνωμοσύνη προς τους γιατρούς που μου έσωσαν την ζωή, κάτι που δεν μπορώ να πω για τον γιατρό που στην προσπάθεια αφαίρεσης παλιού κολλαγόνου από τα χείλη, μου κατέστρεψε την ζωή».
ploumidaki_in__2_
Η Κατερίνα Πλουμιδάκη μετά την πλαστική χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης συνθετικού κολλαγόνου
ploumidaki_in__3_


Προκειμένου η Κατερίνα Πλουμιδάκη να γίνει με κάποιο τρόπο και πάλι λειτουργική καθώς από τα χείλη της έχει αφαιρεθεί και σφιγκτήρας μυς θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια ακόμη: «Για να επιστρέψω σε μια κανονικότητα όπως την λέμε θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον αλλά τρία χρόνια καθώς ανάμεσα στα χειρουργεία που θα γίνουν θα πρέπει να μεσολαβήσει ένας χρόνος ώστε να μην νεκρώσει η περιοχή γιατί λείπει το 40% των αιμοφόρων αγγείων. Καλούμε τα χρόνια αυτά να κάνω υπομονή, ώστε να γίνω λειτουργική. Στο κρύο δεν μπορώ να πάω γιατί κάτω από τους 10’ Κέλσιου νεκρώνω, ούτε στην Ελλάδα δεν μπορώ να είμαι χειμώνα. Δεν μπορώ να είμαι χειμώνα στην χώρα μου ούτε και το καλοκαίρι εξαιτίας του ήλιου, αλλά σε αυτή την περίπτωση κάπως προστατεύεσαι».
ploumidaki_in__6_
ploumidaki_in__1_


Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη δίκη του στο Εφετείο βάζει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Σταματάει και τις Πανελλαδικές

Φωτογραφίες: Στα 203 μέτρα βρέθηκε το υποβρύχιο Triumph που βυθίστηκε στο Αιγαίο - Η συγκλονιστική ιστορία

«Λύγισαν» η γυναίκα και η κόρη του Γιώργου Γεωργίου στην κηδεία - Δείτε φωτογραφίες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης