Κύπρος: Στα «μαλακά» ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος για την άσεμνη επίθεση σε 16χρονη το 1981

Κύπρος: Στα «μαλακά» ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος για την άσεμνη επίθεση σε 16χρονη το 1981

Αντέδρασαν στην ανακοίνωση της απόφασης γυναίκες που βρίσκονταν στο δικαστήριο - Ο συνήγορος υπέρασπισης του Μητροπολίτη είχε ζητήσει μετριασμό της ποινής

mitropolitis_kitiou
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή 12 μηνών φυλάκισης με αναστολή στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υπόθεση άσεμνης επίθεσης σε γυναίκα το 1981, όταν η ίδια ήταν 16 ετών.

Στο μεταξύ, από νωρίς είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο πλήθος κόσμου, κυρίως γυναίκες.

Με την ανακοίνωση της απόφασης, ομάδα γυναικών που βρισκόταν εντός της αίθουσας άρχισε να καταφέρεται εναντίον του Μητροπολίτη.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο στις 26 Ιουνίου, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη, αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του και μεταξύ άλλων ζήτησε την επιείκεια του Δικαστηρίου, αναφέροντας ως παράγοντες μετριασμού το λευκό ποινικό του μητρώο και τη μεγάλη του ηλικία, αφού στις 8 Ιουνίου συμπληρώνει τα 85 του χρόνια.

Κλείσιμο
Είπε ακόμα ότι λόγω της μεγάλης ηλικίας του κατηγορουμένου δεν υφίσταται ο κίνδυνος διάπραξης άλλου αδικήματος ενώ αναφέρθηκε και σε εξωδικαστική τιμωρία, αφού όπως εξήγησε αναμένεται να επιβληθεί τιμωρία στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου και από την Ιερά Σύνοδο, η οποία δεν αποκλείεται να τον καθαιρέσει.

Επίσης ο Συνήγορος υπεράσπισης Μιχάλης Πικής ανέφερε ως μετριαστικό παράγοντα και το φιλανθρωπικό έργο του κατηγορουμένου, σημειώνοντας πως ίδρυσε τον Σύνδεσμο για Καταπολέμηση της Πείνας, τον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλικίας σήμερα 58 ετών γυναίκα κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου πως είχε επισκεφθεί τον Μητροπολίτη κατόπιν προτροπών από το περιβάλλον της για να ζητήσει βοήθεια από ταμείο για ορφανά αφού είχε χάσει τον πατέρα της. Σύμφωνα με την κατάθεση της ο Μητροπολίτης Κιτίου την είχε κλειδώσει στο γραφείο του και της επιτέθηκε άσεμνα ρίχνοντας την στον καναπέ.

Στην απόφαση της η Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας δέχθηκε πλήρως την μαρτυρία της γυναικας σημειώνοντας πως περιέγραψε «μια βιωματική εμπειρία χωρίς αλλότρια κίνητρα», ενώ χαρακτήρισε «απογοητευτική» τη στάση του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, σημειώνοντας πως κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν «υπεροπτικός και ειρωνικός».


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης γιαγιάς και εγγονής στην Κηφισίας

Νέα πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα το Μάιο - Υποχώρησε στο 4,1%

Μητσοτάκης: Η κάλπη είναι άδεια τον Ιούνιο - Μεγαλύτερη η ευθύνη μας μετά τη νίκη του Μαΐου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης