Ηράκλειο: Παραμένουν στο νοσοκομείο τα τρία παιδιά που εγκατέλειψε η μητέρα τους - Αναμονή για την επιμέλειά τους

Ηράκλειο: Παραμένουν στο νοσοκομείο τα τρία παιδιά που εγκατέλειψε η μητέρα τους - Αναμονή για την επιμέλειά τους

Εξετάζεται  το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον των τριών ανήλικων παιδιών - Η 33χρονη μητέρα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

paidi_lipimeno
Παίζουν και περνούν ευχάριστα τις ώρες τους στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου τα τρία ανήλικα παιδιά, ηλικίας 11, 9 και 6 ετών, τα οποία άφησε ολομόναχα στο σπίτι η 33χρονη μητέρα τους και έφυγε για δύο ημέρες, από χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Για ένα ακόμη 24ωρο, τα παιδιά παραμένουν για φιλοξενία στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αν και είναι καλά στην υγεία τους, μέχρι ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, να αποφασίσει τι θα γίνει με το μέλλον τους, μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Creta24 και στο πλαίσιο συγκεκριμένης διαδικασίας που ακολουθείται, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον των μικρών παιδιών -ένα εκ των οποίων είναι τετραπληγικό- προκειμένου να δουν αν θα αναλάβει κάποιος άλλος την επιμέλειά τους, σε περίπτωση που η μητέρα και ο πατέρας τους κριθούν ακατάλληλοι. Αν και το στενό τους οικογενειακό περιβάλλον δεν κριθεί κατάλληλο, τότε θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποια κοινωνική δομή.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, τόνισε πως η φιλοξενία τους στο Βενιζέλιο γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Βενιζελείου, των κοινωνικών υπηρεσιών και του Εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφασίσει τι θα γίνει με το μέλλον των παιδιών.

Όπως έγραψε το Creta24, πρόκειται για δύο αγόρια και ένα κορίτσι, τα οποία έμειναν ολομόναχα σπίτι τους όταν έφυγε η μητέρα τους και σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν, παραλίγο άθελά τους, να βάλουν φωτιά στο σπίτι!

Στο σπίτι βρέθηκαν κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η 33χρονη μητέρα συνελήφθη, για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και φέρεται μάλιστα να ισχυρίστηκε πως ήταν κάτι φυσιολογικό και πως τα παιδιά της μπορούν να φροντίσουν μόνα τους τον εαυτό τους.

Κλείσιμο
Την Δευτέρα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο Ιρακινός πατέρας των παιδιών, ο οποίος άμεσα βρέθηκε στο Ηράκλειο και δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών, παρότι και ο ίδιος είναι μόνος και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες φροντίδας τους. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως η 33χρονη ήταν εθισμένη στο διαδίκτυο, ενώ πριν από 8 μήνες του είχε ζητήσει να χωρίσουν.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης γιαγιάς και εγγονής στην Κηφισίας

Νέα πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα το Μάιο - Υποχώρησε στο 4,1%

Μητσοτάκης: Η κάλπη είναι άδεια τον Ιούνιο - Μεγαλύτερη η ευθύνη μας μετά τη νίκη του Μαΐου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης