Θεματοφύλακες του Συντάγματος - Πιερία: Ήταν επικίνδυνοι και εγώ το εξιλαστήριο θύμα, λέει ο γυμνασιάρχης για την απαγωγή του

Θεματοφύλακες του Συντάγματος - Πιερία: Ήταν επικίνδυνοι και εγώ το εξιλαστήριο θύμα, λέει ο γυμνασιάρχης για την απαγωγή του

Ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι 11 κατηγορούμενοι

gymnasiarxis_
«Εκτός από γραφικοί είναι και επικίνδυνοι», τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ενοχή των 11 κατηγορούμενων, μελών της αυτοαπουκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που τον Δεκέμβριο του 2021 απήγαγαν και οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας, επειδή τηρούσε τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα οποία οι ίδιοι διαφωνούσαν.

Μετά την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι για παράνομη κατακράτηση από κοινού (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από αρπαγή), συμμορία, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών και κατά περίπτωση για σωματική βλάβη και παραβίαση προσωπικών δεδομένων (λόγω βιντεοσκόπησης με κινητό τηλέφωνο των πράξεών τους), το δικαστήριο συνέχισε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων, ενώ διέκοψε για τις 9 Ιουνίου, ημερομηνία που αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση.

«Ήταν επικίνδυνοι», λέει ο διευθυντής

Ο Διονύσης Χατζής, διευθυντής του Γυμνασίου και θύμα των «11» κατηγορουμένων, σχολιάζοντας την πρόταση του εισαγγελέα, τόνισε ότι πράγματι οι κατηγορούμενοι «εκτός από γραφικοί, ήταν και επικίνδυνοι».

«Ήταν επικίνδυνοι όταν προέβησαν σε αυτήν την πράξη. Αν με βλέπατε εκείνη την ώρα, στα μάτια μου υπήρχε απόγνωση. Μπορεί αυτοί πράγματι να εννοούσαν αυτό που έλεγαν, ότι θα με πήγαιναν στην Αστυνομία, όμως εγώ δεν μπορούσα να είμαι σίγουρος ότι θα το έκαναν. Είναι δυνατόν να πιστέψεις ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν πράξη αυτό που λένε, όταν σε απειλούν και σε συλλαμβάνουν χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζής.

«Είναι αλήθεια αυτό που είπε ο εισαγγελέας, ότι μου έδεσαν τα χέρια πισθάγκωνα, επειδή προσπάθησα να εφαρμόσω τον νόμο. Στο πρόσωπό μου προσπάθησαν να μειώσουν όλους τους καθηγητές και να είναι ένα είδος απειλής για τους υπόλοιπους, δηλαδή: ''προσέξτε, αν δεν κάνετε αυτά που σας λέμε τότε θα βρείτε και εσείς τον μπελά σας''. Εγώ ήμουν το εξιλαστήριο θύμα», σημείωσε.

Κλείσιμο
Ο διευθυντής του Γυμνασίου, ανέφερε πως το πρωινό της 10ης Δεκεμβρίου 2021 που έπεσε θύμα των «11», βρισκόταν σε κατάσταση παροξυσμού και ήταν εκτός εαυτού. «Σαν να παρακολουθούσα την όλη φάση αποκομμένος από το ίδιο μου το σώμα εκείνη τη στιγμή. Σαν να μην ήμουν εγώ που τα πάθαινε όλα αυτά. Μέχρι τώρα αισθάνομαι πως ήμουν ένα είδος ''παρατηρητή'' όλου αυτού που συνέβαινε και δε μπορούσα να συναισθανθώ το μέγεθος και ότι συνέβαινε σε εμένα. Ήμουν τρομακτικά πιεσμένος. Όταν με πήρανε (οι «11») υπήρξε μαθητής ο οποίος με είδε και μετά μου είπε ότι ήταν σα να καλούσα βοήθεια με τα μάτια», υπογράμμισε ο κ. Χατζής.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του γυμνασιάρχη:

«Στα μάτια μου υπήρχε απόγνωση, ήταν επικίνδυνοι», λέει ο διευθυντής  για την απαγωγή του


Υπενθυμίζεται ότι το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωινό της 10ης Δεκεμβρίου 2021 όταν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», διαφωνώντας με τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, μετέβησαν στο σχολείο του Αιγινίου και απήγαγαν τον διευθυντή για να τον μεταφέρουν στην αστυνομία. Ο γυμνασιάρχης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας ενώ οι 11 συνελήφθησαν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «οι κατηγορούμενοι δεν αμφισβήτησαν τα πραγματικά περιστατικά αλλά προσπάθησε ο καθένας να πει ότι δεν ήταν συμμέτοχος. Ο πρώτος μάλιστα... επίταξε το σχολείο ενώ η τρίτη κατηγορούμενη κάλυψε και τα έξοδα κάποιων για να μεταβούν στο σχολείο», επισημαίνοντας ότι μόνο οι δύο εκ των κατηγορουμένων διαμένουν στο Αιγίνιο και οι υπόλοιποι δεν έχουν ουδεμία σχέση με την περιοχή.

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν μοιράσει ρόλους για το πώς θα δρούσαν εκείνο το πρωινό, ενώ επισήμανε ότι «σε όλο αυτό το διάστημα ο διευθυντής ήταν όμηρος, είχε αποστερηθεί την προστασία της πολιτείας και υπέστη εξευτελισμό».

Αναφερθείς στους τρεις κατηγορούμενους οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί και βρίσκονται 18 μήνες στη φυλακή, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι μόνο γραφικοί, είναι και επικίνδυνοι. Και σήμερα να αφεθούν ελεύθεροι, πάλι τα ίδια θα κάνουν».

Μιλώντας ξανά για τα πραγματικά περιστατικά, ανέφερε ότι επτά από τους κατηγορουμένους πλησίασαν τον διευθυντή μόλις τον είδαν να φτάνει στο σχολείο και οι δύο τον έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες. «Μάλιστα, εκαναν λάθος και τον επιβίβασαν αρχικά σε άλλο αυτοκίνητο, για αυτό είπα για γραφικότητα. Στη συνέχεια τον έβαλαν σε άλλο αυτοκίνητο και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα. Όλο αυτό το διάστημα ο διευθυντής ήταν όμηρος», πρόσθεσε.

Σημείωσε, δε, ότι οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τον διευθυντή με το αυτοκίνητο, ακριβώς με τον τρόπο που γίνονται οι μεταγωγές. Ένας καθόταν δεξιά, άλλος αριστερά και ο διευθυντής δε μπορούσε να κάνει τίποτα καθώς ήταν «υπό την αυθαίρετη εξουσία των κατηγορουμένων. Τον παρέδωσαν στο τμήμα και είπαν τον συλλάβαμε και τον φέραμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Οι κάλπες είναι άδειες, δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός στις 25 Ιουνίου

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε ηλικία 84 ετών

Κορυδαλλός: Κινδύνευσαν μητέρες και παιδιά από πυροβολισμούς - Στο νοσοκομείο τρία αγοράκια

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης