Πολυτεχνείο: Aπόφοιτοι του ΕΜΠ τίμησαν τη μνήμη συναδέλφων τους που αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία

Πολυτεχνείο: Aπόφοιτοι του ΕΜΠ τίμησαν τη μνήμη συναδέλφων τους που αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία

Τιμητική τελετή για δύο εκλιπόντες συναδέλφους τους που αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία πραγματοποίησαν συνάδελφοί τους που αποφοίτησαν το 1967.

politexnio
Πρωτιά στα χρονικά του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σημειώθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023. Απόφοιτοι της Σχολής Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του 1967 οργάνωσαν με την υποστήριξη της Πρυτανείας του Ιδρύματος τιμητική τελετή για δυο εκλιπόντες συναδέλφους τους, τον Αστέριο Αγγελίδη και τον Λάμπη Ντόλκα, που απεβίωσαν τον Φεβρουάριο και Ιούλιο του 2021, αντίστοιχα.

Οι τιμώμενοι διακρίθηκαν στη ζωή τους για το ήθος τους, τις επιδόσεις τους και, ιδιαίτερα, για τις παράλληλες, δύσκολες επιλογές τους σε κρίσιμα χρόνια για το δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό  o Πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής και μίλησαν οι συναπόφοιτοι των τιμώμενων Αντώνης Εφραιμίδης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Maryland και ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς. Κύριος ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος και πολυβραβευμένος Καθηγητής Χρίστος Παπαδημητρίου, του Πανεπιστημίου Columbia, διεθνώς γνωστός για το έργο του στους τομείς της Επιστήμης Υπολογιστών που συνέδεσε τους τιμώμενους με την εξέλιξη της Τεχνολογίας.

aggelidis_ntolkas
Α. Αγγελίδης (αριστερά) και Χ. Ντόλκας (δεξιά)


Προηγουμένως, οι απόφοιτοι είχαν από το 2021 θεσπίσει Βραβείο με δική τους χρηματοδότηση που απονέμεται ετησίως σε αριστούχο πρωτοετή φοιτητή/φοιτήτρια των σημερινών Σχολών Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών εναλλάξ. H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων 2021 και 2022, αντίστοιχα, στους φοιτητές Αθανάσιο Γ. Κυριακόπουλο (Σχολή ΜΜ) και Γεώργιο Ι. Γκίκα (Σχολή ΗΜΜΥ). Η εκδήλωση και η θέσπιση του Βραβείου αποτελούν σημαντικό προηγούμενο και παράδειγμα προς μίμηση για το Ίδρυμα αλλά και γενικότερα για όλα τα ΑΕΙ.

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέμβαση Ντογιάκου για τις κυβερνοεπιθέσεις στην τράπεζα θεμάτων: «Να εντοπιστούν οι δράστες»

Η δικογραφία για τον «Γύπα της Θεσσαλονίκης» - Άλλα τρία θύματα στις Αρχές

Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - 300.000 και φέτος οι δικαιούχοι

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης