Μήνυμα Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Μήνυμα Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Το μήνυμα απευθύνθηκε στους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης

prokopis-paulopoulos
Μήνυμα για Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου απέστειλε ο τέως Προέδρος της Δημοκρατίας στους μαθητές του του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης.
Το μήνυμα Παυλόπουλου έχει ως εξής:

«Αγαπητά μου παιδιά,
Το Έθνος των Ελλήνων, σε όλο τον Πλανήτη, εκπληρώνοντας το χρέος του απέναντι στην Ιστορία μας και εκδηλώνοντας τον σεβασμό του στο ν. 2193/1994, που εκφράζει την αμετάκλητη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, τιμά και φέτος την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος το οποίο, μέσ’ από τις συνθήκες βαρβαρότητας που το σημαδεύουν ανεξίτηλα, έχει όλα τα στοιχεία ενός εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας.

Εμείς, οι Έλληνες, αποδεικνύοντας με πράξεις ότι κατανοούμε πλήρως την σημασία αυτής της Επετείου, οφείλουμε να αγωνισθούμε, αποφασισμένοι και ενωμένοι, ιδίως προς τις εξής κατευθύνσεις: Πρώτον, για ν’ αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, ως στίγμα βαρβαρότητας που θα μείνει χαραγμένο βαθιά στην μνήμη μας. Και, δεύτερον, για ν’ αναγκασθούν οι θύτες να εκφράσουν, τουλάχιστον, μιαν ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη, αποκηρύσσοντας έτσι την ως τώρα ανίερη τακτική της αδίστακτης παραχάραξης των, κατά γενική ομολογία, αναμφισβήτητων ιστορικών αποδεικτικών στοιχείων.

Διαμηνύουμε, προς κάθε κατεύθυνση, πως την αποστολή μας αυτή δικαιολογεί και το γεγονός ότι μόνον έτσι η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου μπορεί να διδάσκει, ιδίως μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις, το γιατί οφείλουμε και μπορούμε ν’ αποτρέψουμε για πάντα πράξεις αυτής της ωμότητας και βαρβαρότητας. Πράξεις, οι οποίες θίγουν τον ίδιο τον πυρήνα της αξίας του Ανθρώπου και υπονομεύουν την ίδια την πορεία της Ανθρωπότητας.

Αιωνία η Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου».



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θυμούνται τι πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ και φοβούνται

Βρετανία: Νεκρό βρέφος από μυοκαρδίτιδα εξαιτίας εντεροϊού - Συναγερμός για άλλα 7 κρούσματα

Καβάλα: Προφυλακιστέος ο 52χρονος που κατηγορείται πως βίαζε την κόρη του επί 18 χρόνια

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης