Κιλκίς: Φυλάκιση και πρόστιμο σε 27χρονο που σκότωσε αδέσποτο σκύλο

Κιλκίς: Φυλάκιση και πρόστιμο σε 27χρονο που σκότωσε αδέσποτο σκύλο

Ο δράστης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου το άτυχο ζώο - Υποστήριξε ότι του επιτέθηκε πρώτο

dog_sadd
Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 4 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή 25.000 ευρώ, επέβαλε το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Κιλκίς σε 27χρονο που κρίθηκε ένοχος για τον βίαιο θάνατο που προκάλεσε τον Αύγουστο του 2021 σε αδέσποτο σκυλί, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας μαχαίρωσε με αλλεπάλληλα χτυπήματα το άτυχο σκυλί το οποίο δέχθηκε - επιπλέον - επίθεση από το πιτ μπουλ του κατηγορούμενου.

Ο 27χρονος κρίθηκε με οριακή πλειοψηφία ένοχος - μεταξύ άλλων - για θανάτωση ζώου συντροφιάς, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του εφετείου υπό τον όρο να μην να μην έχει στην κατοχή του ζώο συντροφιάς.

Το άγριο περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα και καταγγέλθηκε από μέλη φιλοζωικής οργάνωσης που παραστάθηκαν στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σε βάρος του νεαρού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με συνέπεια η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο του κακουργιοδικείου.

Στην απολογία του ο 27χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα κι ότι ο σκύλος του δέχθηκε επίθεση από το άτυχο ζώο όταν το έβγαλε βόλτα.



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Η πρώτη εμφάνιση της Χρονοπούλου σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ

«Καμπανάκι» από συμβολαιογράφους, δικηγόρους, μηχανικούς και ιδιοκτήτες για την εκτός σχεδίου δόμηση μετά την απόφαση του ΣτΕ

Βασιλιάς Κάρολος Γ': Οι Νοτιοαφρικανοί ζητούν από τους Βρετανούς να επιστρέψουν τα διαμάντια της στέψης του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης