Σε αγκυροβολημένη υδροφόρα στο λιμάνι των Σπετσών προσέκρουσε τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/4) θαλαμηγός, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και στα δύο σκάφη.
Το περιστατικό συνέβη στις 5 το πρωί, όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, η θαλαμηγός η οποία ανήκει στον εφοπλιστή και πρώην δήμαρχο Οινουσσών Ευάγγελο Αγγελάκο, με σημαία Μάλτας και 13 μέλη πληρώματος προσέκρουσε στην αγκυροβολημένη υδροφόρα, η οποία είχε πέντε μέλη πλήρωμα.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ μέλος του πληρώματος της θαλαμηγού τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.
Στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι εντάσεων 4 Μποφόρ.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.