O μέχρι τώρα απολογισμός της μεγάλης εξόδου: Πάνω από 310.000 ΙΧ «εγκατέλειψαν» την Αττική - Πληρότητα 100% σε πλοία, αεροπλάνα

O μέχρι τώρα απολογισμός της μεγάλης εξόδου: Πάνω από 310.000 ΙΧ «εγκατέλειψαν» την Αττική - Πληρότητα 100% σε πλοία, αεροπλάνα

Πρόκειται για την μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων ετών - Θα συνεχιστεί και αύριο με εμφανώς πιο μειωμένους ρυθμούς - Πάνω από 100.000 έχουν αναχωρήσει για τα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά

kinisi-eksodos-arthro
Οι Αθηναίοι εκδρομείς έφτιαξαν βαλίτσες και αποχώρησαν από την πρωτεύουσα με προορισμό κωμοπόλεις, χωριά ακόμη και τουριστικούς προορισμούς για τις διακοπές του Πάσχα. Χαρακτηριστική της μαζικής εξόδου ήταν η σημερινή μέρα, καθώς περίπου 85.000 οχήματα έφυγαν από την πόλη.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής πέρασαν από τα διόδια της Κορίνθου σχεδόν 48.000 οχήματα, ενώ άλλα σχεδόν 37.000 εκτιμάται πως διέσχισαν την εθνική οδό Αθηνών.

Όπως έχει υπολογιστεί, περισσότερα από 310.000 οχήματα έχουν φύγει από την Αττική το τελευταίο πενθήμερο, ήδη από την Μ. Δευτέρα έως και σήμερα Μ. Παρασκευή, με την πρωτεύουσα να έχει αδειάσει από κόσμο. Αντίστοιχα νούμερα έχουν να καταγραφούν αρκετά χρόνια, καθοιστώντας έτσι την έξοδο για το Πάσχα του 2023 την μεγαλύτερη των τελευταίων ετών!

Σημειώνεται πως, αν και η σημερινή μέρα αποτέλεσε την κορύφωση της εξόδου για τους εκδρομείς, υπάρχουν μερικοί ακόμη που σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν την πόλη έστω και την τελευταία στιγμή, έχοντας προγραμματίσει το ταξίδι τους για το Μεγάλο Σάββατο.


Μαζική είναι η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα και από το λιμάνι του Πειραιά

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες επιβάτες μπαίνουν στα πλοία και εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για το τριήμερο.

Τα πλοία αναχωρούν με πληρότητα που αγγίζει το 95% ενώ για δημοφιλείς προορισμούς, όπως τα νησιά των Κυκλάδων, δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα...

Ενδεικτικά της μαζικής φυγής των εκδρομέων είναι τα στοιχεία απο τις αναχωρήσεις.

Κλείσιμο
Χθες, από το λιμάνι του Πειραιά έφυγαν 21.853 επιβάτες με 19 πλοία ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένα 14 δρομολόγια.

Μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά ταξίδεψαν 69.762 επιβάτες για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και νησιά Βορείου Αιγαίου και 23.766 επιβάτες με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

peiraias_mak
peiraias_6
peiraias_2




Αεροδρόμια

Την τιμητική του έχει και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα αεροπλάνα να αναχωρούν με πληρότητες ακόμα και στο 100% τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού, ενώ και η Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει αυξημένη συνδεσιμότητα με περισσότερα δρομολόγια αυτή την στιγμή έχει πολύ αυξημένη κίνηση.

Την Μεγάλη Πέμπτη  έγιναν 630 αφίξεις και αναχωρήσεις και Μεγάλη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 298 αναχωρήσεις και 196 αφήξεις.

Το Μεγάλο Σάββατο θα γίνουν συνολικά 555 πτήσεις (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), ενώ την Κυριακή 16/4 αναμένονται 481 πτήσεις με 242 αναχωρήσεις. Από Δευτέρα 17/4 το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 618, εκ των οποίων οι περισσότερες- 314- αφίξεις και την Τρίτη του Πάσχα συνολικά 605 πτήσεις με 304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις.

Για τους Ελληνες και δή στο δίκτυο εσωτερικού, στους top προορισμοί από την Αθήνα με την ίδια υψηλή πληρότητα είναι η Πάρος, η Σαντορίνη και η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Λήμνος, και η Κάρπαθος, ενώ οι top προορισμοί από Θεσσαλονίκη είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα, της Aegean.

Στο δίκτυο εξωτερικού οι προορισμοί που έχουν μεγάλη κίνηση αυτή την στιγμή είναι στην Ιταλία, το Μιλάνο και η Ρώμη, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, η Βιέννη, αλλά και το …κλασικό Λονδίνο, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται και στα δρομολόγια προς Κύπρο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πεντάγωνο: Με φυλάκιση ως και 10 έτη ανά έγγραφο που διέρρευσε κινδυνεύει ο 21χρονος Τεϊσέιρα

Εύα Καϊλή: Τα επόμενα βήματα μετά την αποφυλάκιση – Πώς θα είναι η ζωή της με το βραχιολάκι

Ηράκλειο: Πρόστιμο 40.500 ευρώ στη γυναίκα που πάτησε το σκυλάκι - Οδηγείται στον εισαγγελέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης