Τραγωδία στα Τέμπη: Νικήτριες 45 ημέρες μετά το δυστύχημα η Ανυσία και η Μυρσίνη

Τραγωδία στα Τέμπη: Νικήτριες 45 ημέρες μετά το δυστύχημα η Ανυσία και η Μυρσίνη

Η νεαρή Ανυσία πήρε εξιτήριο και η 20χρονη Μυρσίνη κατάφερε να βγει από την εντατική - Εξακολουθούν να νοσηλεύονται άλλοι τρεις νέοι άνθρωποι

anisia_tempi_arthro
Μετά από 45 ημέρες περίπου μετά το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη, η νεαρή Ανυσία πήρε εξιτήριο και η 20χρονη Μυρσίνη κατάφερε να βγει από την εντατική και να μεταφερθεί στη νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Στο μεταξύ, εξακολουθούν να νοσηλεύονται άλλοι τρεις νέοι άνθρωποι μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Η Ανυσία Λιούρη, η οποία θα παρακολουθείται τακτικά από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπανικολάου» το επόμενο διάστημα, επέστρεψε στη θαλπωρή του σπιτιού της καθώς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, 44 ημέρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η Ανυσία ήταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και αρχικά νοσηλευόταν με πολλαπλά τραύματα και εγκαύματα, διασωληνωμένη και σε καταστολή στην Α' ΜΕΘ εγκαυμάτων. Στα τέλη Μαρτίου βγήκε από τη ΜΕΘ και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο έχοντας πλήρη διαύγεια και αντίληψη. Πλέον, η 26χρονη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα με την οικογένειά της.

Επίσης, η νεαρή Μυρσίνη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για 45 ημέρες και κατάφερε να βγει νικήτρια και να μεταφερθεί στη νευροχειρουργική κλινική του ίδιου νοσοκομείου, με τους γιατρούς να αισιοδοξούν για την αποκατάσταση της υγείας της.

Στην ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου εξακολουθούν να νοσηλεύονται, μετά από πολυήμερη παραμονή τους στη ΜΕΘ, ο Ρομπέρτο και η Δάφνη, ακόμη δύο νέοι άνθρωποι που βίωσαν τον εφιάλτη της 28ης Φεβρουαρίου.

Θα γίνει το «θαύμα» της Ανάστασης για τον 20χρονο Γεράσιμο;

Παράλληλα, το «θαύμα» της Ανάστασης περιμένει η οικογένεια του 20χρονου Γεράσιμου, του μοναδικού επιβάτη από το πρώτο βαγόνι του μοιραίου Intercity 62 στα Τέμπη που βγήκε ζωντανός και εξακολουθεί να δίνει «μάχη» για τη ζωή του νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας.

Ο Γεράσιμος υπέστη βαρύτατες κρανιογκεφαλικές κακώσεις και υποβλήθηκε σε λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις με σκοπό να αποσυμπιεστεί το κεφάλι του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από την σύγκρουση. Έχει συμπληρώσει ήδη 43 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και κάθε μέρα που περνάει κορυφώνεται η αγωνία για την πορεία της υγείας του.

Ο 20χρονος φοιτητής που τραυματίστηκε βαριά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και πλέον οι προσπάθειες των γιατρών επικεντρώνονται στην εγκεφαλική του λειτουργία, σύμφωνα με το gegonota.news. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί φέρεται να διεξάγει συστηματικά εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πότε θα μπορέσουν να τον «ξυπνήσουν» από το τεχνητό κώμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπόρις Κλέιμαν: «Δεν έκανα τίποτα» ισχυρίζεται - Τι κατέθεσε ο συμπαίκτης του

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης «άδειασε» σε 3 λεπτά καφετέρια - Πήρε μέχρι και τα... μπισκότα (βίντεο)

Γιώργος Μπόμπολας: Στο Α΄ Νεκροταφείο η κηδεία - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης