Θεσσαλονίκη: Χτύπησε με το αυτοκίνητο δημοτικό αστυνομικό που του έκοψε κλήση - «Κινδύνευσαν ζωές»

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε με το αυτοκίνητο δημοτικό αστυνομικό που του έκοψε κλήση - «Κινδύνευσαν ζωές»

Ο δημοτικός αστυνομικός υπέστη θλαστικό τραύμα και θα χρειαστεί περίπου 10 ημέρες για να αναρρώσει

dimotiki_astynomia
Το αδιανόητο περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, με έναν 62χρονο να χτυπάει με το αυτοκίνητό του υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας, επειδή του βεβαίωσε παράβαση για παράνομη στάθμευση, περιγράφει στο protothema.gr, ο Δημήτρης Δαγκλής.

Όπως αναφέρει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, όλα έγιναν περίπου στις 11:00 επί της Λεωφόρου Στρατού, όταν οι δημοτικοί αστυνομικοί βεβαίωσαν παράβαση 40 ευρώ στον 62χρονο, καθώς είχε σταθμεύσει παράνομα το αυτοκίνητό του σε λεωφορειολωρίδα και συνέχισαν να βεβαιώνουν παραβάσεις στα υπόλοιπα οχήματα που είχαν σταθμεύσει, επίσης παράνομα, στη λεωφόρο.

«Προσπαθούσε να βάλει την κλήση στα ρούχα δημοτικής αστυνομικού»

«Ο άντρας βγήκε από την πολυκατοικία και είδε ότι του έχει βεβαιωθεί παράβαση καθώς υπήρχε το ροζ χαρτάκι στο παρμπρίζ. Μπήκε στο αυτοκίνητο και εντόπισε τους δημοτικούς αστυνομικούς 100 μέτρα πιο μακρυά. Ακινητοποίησε το όχημα στη μέση του δρόμου και κατευθύνθηκε στη γυναίκα δημοτική αστυνομικό για να της ζητήσει τον λόγο, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να βάλει την κλήση στα ρούχα της» αναφέρει ο κ. Δαγκλής.

Η εργαζόμενη της Δημοτικής Αστυνομίας του ζήτησε να σταματήσει και να ηρεμήσει, ενώ ο άντρας συνέχισε να τη βρίζει, όπως και τους δύο συναδέλφους της που μπήκαν στη μέση για να την προστατεύσουν.

«Αυτός μπήκε στο αυτοκίνητο, έκανε μια άσεμνη χειρονομία και πάτησε τον έναν υπάλληλο. Αμέσως κλήθηκε η Άμεση Δράση και το ΕΚΑΒ, ενώ ο 62χρονος σταμάτησε το αυτοκίνητό του λίγα μέτρα πιο μακριά και τράπηκε πεζός σε φυγή», σημειώνει.

Θλαστικό τραύμα

Ο 48χρονος δημοτικός υπάλληλος, πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών, τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς, υπέστη θλαστικό τραύμα και θα χρειαστεί περίπου δέκα ημέρες για να αναρρώσει.

Στο σημείο μετέβη και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μιχάλης Αλαγιώτης, ενώ γερανός της αστυνομίας απομάκρυνε το όχημα.

Ο 62χρονος έφυγε από το σημείο και κρύφτηκε στο σπίτι που διαμένει, ενώ εις βάρος του υποβλήθηκε μήνυση για απλή σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι που μένει ο 62χρονος, ωστόσο συνελήφθη όταν την επόμενη ημέρα πήγε στην Τροχαία για να πάρει το όχημά του.

Όπως τονίζει ο κ. Δαγκλής, «είναι απαράδεκτο το 2023, σε μια συντεταγμένη πολιτεία με κανόνες και νόμους, να βλέπουμε τέτοιες συμπεριφορές όταν ένστολοι πολίτες, δημοτικοί αστυνομικοί στην προκειμένη περίπτωση, κάνουν το αυτονόητο, τηρούν τους νόμους για το καλό όλων μας. Για μια κλήση του ΚΟΚ κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές». Προσθέτει, δε, ότι είναι καταδικαστέα η πράξη τού 62χρονου. «Ελπίζουμε να μην ξανασυναντήσουμε τέτοια θλιβερά φαινόμενα. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή», υπογραμμίζει.





Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτογενές πλεόνασμα και σταθερή μείωση του χρέους προβλέπει για την Ελλάδα το ΔΝΤ

Πάνω από 30.000 οι αιτήσεις των αποδήμων για συμμετοχή στις εκλογές – Θα ψηφίσουν στις 20 Μαΐου

«Όχι» από την αστυνομία Κύπρου στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος στη Λευκωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης