Μεγάλος Περίπατος: Μεγαλοβδομαδιάτικη ταλαιπωρία - «Μετακομίζουν» οι φοίνικες από την Πανεπιστημίου (Βίντεο και φωτογραφίες)

Μεγάλος Περίπατος: Μεγαλοβδομαδιάτικη ταλαιπωρία - «Μετακομίζουν» οι φοίνικες από την Πανεπιστημίου (Βίντεο και φωτογραφίες)

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - «Πεδίο μάχης» ο κεντρικότερος δρόμος της Αθήνας, ενώ ο κόσμος κατεβαίνει στο κέντρο για το Πάσχα

erga_panepistimioy_arthro
Εργασίες στην Πανεπιστημίου βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, καθώς συνεχίζονται και την Μεγάλη Εβδομάδα - μία περίοδο κατά την οποία χιλιάδες Αθηναίοι κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης για τις πασχαλινές αγορές -  τα έργα για τον  Μεγάλο Περίπατο. 

Αναφερόμενες στην ταλαιπωρία που βιώνουν οι πολίτες, πηγές του Δήμου Αθηναίων ανέφεραν ότι τα έργα, που είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό , πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι , ενώ προσθέτουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προκειμένου να μην επηρεαστεί ιδιαίτερα η ζωή της πόλης. 

Έργα στην οδό Πανεπιστημίου


Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται σε διάφορα σημεία  και προχωρούν στο έργο της διαπλάτυνσης  του πεζοδρομίου, ενώ απομακρύνουν τους φοίνικες  από τις ζαρντινιέρες σε κάποια σημεία. Όπως προβλέπεται από τον σχεδιασμό του Δήμου, μέσα στις επόμενες ημέρες θα προσθέσουν 90 μεγάλα πλατάνια και στις δύο πλευρές του δρόμου.

«Δεν ξηλώνονται οι φοίνικες»

Η μεταφορά των φοινίκων από την Πανεπιστημίου δεν αποτελεί «ξήλωμα», αλλά μέρος του αρχικού σχεδίου που προέβλεπε ότι στη φάση των μόνιμων έργων θα μετακινηθούν και θα τοποθετηθούν σταδιακά σε άλλα σημεία της πόλης. Τα μόνιμα έργα στην Πανεπιστημίου εξελίσσονται κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το καλοκαίρι και περιλαμβάνουν διαπλάτυνση πεζοδρομίων, περισσότερο πράσινο και φύτευση νέων μεγάλων πλατάνων, ανέφερε μιλώντας στο protothema.gr  ο αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων, Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης.


Έργα στην Πανεπιστημίου για το  Μεγάλο Περίπατο


erga_panepistimioy__11_
Στο αριστερό πεζοδρόμιο της καθόδου της Πανεπιστημίου, οι φοίνικες περιμένουν... τη σειρά τους για μετακόμιση, τις επόμενες ημέρες
erga_panepistimioy__10_
erga_panepistimioy__9_
erga_panepistimioy__8_
Κλείσιμο


«Βγάλαμε 7-8 φοίνικες από το ύψος της Πανεπιστημίου» είπε ο Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης. Πρόσθεσε ότι αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να  διαπλατυνθεί το πεζοδρόμιο.  Όπως είναι γνωστό, οι φοίνικες τοποθετήθηκαν - μέσα στις μεγάλες ζαρντινιέρες - στην «πιλοτική φάση» του έργου και πρόκειται να μεταφυτευτούν σε άλλες γωνιές του  κέντρου της πόλης, καθώς η μελέτη προβλέπει την αντικατάστασή τους με πλατάνια. 

foinikes_kentro__1_
foinikes_kentro__3_
foinikes_kentro__2_
foinikes_kentro_arthro



erga_panepistimioy__7_
erga_panepistimioy__6_
erga_panepistimioy__5_
Στο ύψος του Οφθαλμιατρείου έχουν ήδη φυτευτεί σχετικά μεγάλα πλατάνια
erga_panepistimioy__4_
Μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος, η ταλαιπωρία με τα έργα διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου συνεχίζεται
erga_panepistimioy__3_


Σημειώνεται πως ο Κώστας Μπακογιάννης είχε δηλώσει, σε συνέντευξή του, πως συνολικά η παρέμβαση στον Μεγάλο Περίπατο θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, με περαιτέρω διαπλάτυνση των πεζοδρομιών και προσθήκη νέων δέντρων.


Ειδήσεις σήμερα:

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερίκος μετά την παρέμβασή του για την τροπολογία Κασιδιάρη

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Λούμπεν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιες επιλογές προκάλεσαν γέλιο

Διαζύγια στη showbiz: Ροζ περιπέτειες, τρίτα πρόσωπα και... μπόλικο μυστήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης