Ανδρέας Ξανθός: Ο Μυλοπόταμος χρειάζεται ένα ευρύ μέτωπο κατά της ανομίας και της παραβατικότητας

Ανδρέας Ξανθός: Ο Μυλοπόταμος χρειάζεται ένα ευρύ μέτωπο κατά της ανομίας και της παραβατικότητας

Ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε σε κινητοποίηση κατά της παραβατικότητας που οργάνωσαν κοινωνικοί φορείς στο Πέραμα Μυλοποτάμου

Xanthos_Perama_Kinitopoiisi02

Για την τεράστια ανασφάλεια και και το φόβο που προκαλούν οι ανομικές συμπεριφορές μιας ισχνής μειοψηφίας στο σύνολο της κοινωνίας του Μυλοποτάμου μίλησε ο βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός στην εκδήλωση κατά της παραβατικότητας .

Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν πρέπει να γίνεται  συλλογική ενοχοποίηση ολόκληρων περιοχών και κοινωνιών, αλλά δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η ανοχή, η ασυλία και η συγκάλυψη τέτοιων φαινομένων από κανένα. 

Η δήλωση του κ. Ξανθού έχει ως εξής: 

«Η σημερινή μαζική κινητοποίηση κατά των φαινομένων παραβατικότητας που οργάνωσαν οι τοπικοί φορείς του Περάματος, αποτελεί μια κραυγή αγωνίας των ενεργών πολιτών της περιοχής για την τεράστια ανασφάλεια και το φόβο που προκαλούν οι ανομικές συμπεριφορές μιας ισχνής μειοψηφίας στο σύνολο της κοινωνίας του Μυλοποτάμου. Σε μια περίοδο που το αίτημα της ασφάλειας των πολιτών και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, είναι καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορεί να είναι ανεκτές τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές και πρακτικές.

»Και, κυρίως, δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η ανοχή, η ασυλία και η συγκάλυψη τέτοιων φαινομένων από κανένα. Είμαστε προφανώς κατά της συλλογικής ενοχοποίησης ολόκληρων περιοχών και κοινωνιών, αλλά οφείλουμε όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης στο πολιτικό σύστημα, στην Αυτοδιοίκηση, στους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής του Ρεθύμνου, να πούμε πολύ καθαρά «ΩΣ ΕΔΩ»! Αρκετά με την υποκρισία και την ανοικτή συναλλαγή με ανθρώπους που δεν σέβονται τίποτα, που εκβιάζουν και απειλούν. Αρκετά με μια αντίληψη πολιτικής εκπροσώπησης που, στο όνομα πελατειακών σχέσεων και ψηφοθηρικών μηχανισμών, προωθεί το ατομικό εις βάρος του συλλογικού, την ιδιοτέλεια εις βάρος του κοινωνικού συμφέροντος.
»Ο Μυλοπόταμος χρειάζεται επειγόντως ένα ευρύτατο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο κατά της ανομίας και παραβατικότητας, που με ειλικρίνεια και συνέπεια θα διεκδικήσει συστηματικά από την Πολιτεία και τους θεσμούς της δραστικές και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις, οι οποίες θα εδραιώσουν την ασφάλεια, την ισονομία και την αξιοπρέπεια στην περιοχή και θα συμβάλλουν στον «αποστιγματισμό» της». 

Xanthos_Perama_Kinitopoiisi01

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης