Σέρρες: Υπάρχει ατιμωρησία, λένε οι γονείς του 11χρονου που σκοτώθηκε από έκρηξη σε σχολείο

Σέρρες: Υπάρχει ατιμωρησία, λένε οι γονείς του 11χρονου που σκοτώθηκε από έκρηξη σε σχολείο

Τέσσερις μήνες μετά, οι γονείς θρηνούν το αγγελούδι τους με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να παραμένουν στις θέσεις τους καθώς καθυστερεί το πόρισμα αλλά και ο πειθαρχικός έλεγχος

serres-11xronos-vasilis
Στις 5 Δεκεμβρίου του 2022 ο 11χρονος Βασίλης από τις Σέρρες χάνει τη ζωή του όταν από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του σχολείου του, τραυματίζεται θανάσιμα.

Η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος, με συνέπεια κομμάτια τοίχου και μία μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν και να πέσουν πάνω στο μικρό μαθητή.

Τέσσερις μήνες μετά, οι γονείς θρηνούν το αγγελούδι τους αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση παραμένουν στις θέσεις τους καθώς καθυστερεί το πόρισμα αλλά και ο πειθαρχικός έλεγχος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Γκολέμης, αναφέρει στο protothema.gr: «Το δυστύχημα έγινε στις 5 Δεκεμβρίου του 2022 και στις 12 Δεκεμβρίου δίνεται εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση από τον Δήμο Σερρών και το Υπουργείο Παιδείας, οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν μέσα σε τρεις μήνες. Το πόρισμα της μίας ένορκης διοικητικής εξέτασης παραδόθηκε στις 2 Απριλίου, δηλαδή με 21 μέρες καθυστέρηση ενώ αυτή του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη».

Και προσθέτει: «Οι γονείς είναι στενοχωρημένοι, ο πόνος τους μεγαλώνει περισσότερο διότι βλέπουν ότι υπάρχει ατιμωρησία».

serres3
Κλείσιμο


Πώς έγινε η έκρηξη

Στο σχολείο είχε βρεθεί μηχανικός, προκειμένου να κάνει ρυθμίσεις, έτσι ώστε η θέρμανση του κτιρίου να προέρχεται από τη γεωθερμία και όχι από καυστήρα πετρελαίου, όπως ήταν παλαιότερα.

Ο μηχανικός έφυγε από το σχολείο έχοντας ολοκληρώσει τη δουλειά του και ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου πως οι διακόπτες του λέβητα είναι κλειστοί και θα παραμείνει ανενεργός.

Σε ένα διάλειμμα έγινε η έκρηξη, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός παιδιού και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Ο θάνατος του μικρού μαθητή προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έναν άδικο θάνατο ενός παιδιού που δεν πρόλαβε να χαρεί στη ζωή και έφυγε στα 11 του χρόνια όντας στο σχολείο του. Τραυματίστηκε θανάσιμα από την πόρτα του λεβητοστασίου η οποία εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά.

Ειδήσεις σήμερα:

Αρπαγή ανήλικης στην Ομόνοια: «Το κορίτσι μπήκε μέσα στο ξενοδοχείο με μπούρκα», σύμφωνα με μαρτυρία

ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκαν 10 κοντέινερ με 145.000 μπουκάλια με ποτά «μπόμπες» - Δείτε βίντεο

Κολωνάκι: Καταγγελία ανήλικης πως της έδωσαν σφηνάκι με ναρκωτική ουσία και τη βίασαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης