Θεσσαλονίκη: Άφαντος ο μητροκτόνος, εντείνονται οι έρευνες - Φόβοι ότι έχει αυτοκτονήσει

Θεσσαλονίκη: Άφαντος ο μητροκτόνος, εντείνονται οι έρευνες - Φόβοι ότι έχει αυτοκτονήσει

«Είμαστε σε σοκ, θέλουμε μόνο να βρεθεί ο δράστης» - Κάθε πιθανό και απίθανο σημείο που μπορεί να κρύβεται ο 34χρονος, ελέγχουν στην αστυνομία - Τον ψάχνουν και με εκπαιδευμένα σκυλιά

mitroktonos_maketa
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 34χρονου που σκότωσε την μητέρα του, πυροβολώντας την με την καραμπίνα στο κεφάλι, το βράδυ της Δευτέρας, στην περιοχή της Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο, την ώρα που ο φόβος για το ενδεχόμενο να προβεί στο απονενοημένο διάβημα παραμένει υπαρκτός.

Ενδεικτικό των επισταμένων αναζητήσεων και ερευνών που πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί το γεγονός ότι από τις πρώτες ώρες που εντοπίστηκε η σορός της γυναίκας στο κάθισμα του συνοδηγού του λευκού αυτοκινήτου, έχουν καταφέρει να συλλέξουν μεγάλο υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων που κατέγραψαν τις κινήσεις του δράστη πριν και μετά το έγκλημα, μαρτυρίες από ανθρώπους της περιοχής και το περιβάλλον του 34χρονου, αλλά και στοιχεία που ενδεχομένως βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έκαναν "φύλλο και φτερό" το σπίτι που ζούσε η 71χρονη με τον γιο της, ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί σκύλοι - μαζί με το προσωπικό της ειδικής υπηρεσίας - ελέγχουν κάθε πιθανό και απίθανο σημείο, στο οποίο μπορεί να έχει "λουφάξει" ο δράστης, ακόμη και στα ορεινά της περιφερειακής ενότητας.

«Το μόνο που θέλουμε είναι να βρεθεί ο δράστης»

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο protothema.gr, στενή συγγενής της 71χρονης δηλώνει πως η οικογένεια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και το μόνο που επιθυμεί είναι εντοπιστεί ο δράστης του εγκλήματος.

"Η οικογένεια παραμένει σε σοκ και ακόμη προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί. Είναι κάτι πολύ θλιβερό και τραγικό", τονίζει, σημειώνοντας ότι "δε μας βοηθάει καθόλου να ανοίγουμε την τηλεόραση και να βλέπουμε αυτό το θέμα. Δεν είμαστε καλά ψυχολογικά, δεν έχουμε αντιληφθεί καν το γεγονός. Το έχουμε αφήσει όλο επάνω στην αστυνομία".

Η ίδια χαρακτηρίζει ανακρίβειες πολλά από αυτά που έχουν βγει στη δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση και τα κίνητρα της δολοφονίας. "Η αστυνομία μας είπε να ακούμε μόνο αυτούς και αυτό θα κάνουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και και να βρεθεί ο δράστης. Από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα πράξουμε", σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία της 71χρονης και του γιου της εντόπισαν, μεταξύ άλλων, μια καραμπίνα που εξετάζεται αν είναι το όπλο του εγκλήματος και ένα ιδιοχειρο σημείωμα του άντρα που παραδεχόταν ότι δολοφόνησε την 71χρονη και εξηγούσε τους λόγους που προχώρησε σε αυτήν την πράξη, ζητώντας συγγνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μερικές από τις λέξεις που έγραψε στο σημείωμα, το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί, ο 34χρονος ανέφερε ότι υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, αλλά και ότι η μητέρα του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κάτι το οποίο φέρεται να ήταν και ο λόγος που σκότωσε την 71χρονη.


Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 100.000 νέοι δικαιούχοι στο «Αλλάζω Συσκευή» - Πώς θα ειδοποιηθούν

Μητσοτάκης: Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους

«Στα 9,90 ευρώ το αρνί και το κατσίκι - Πετύχαμε τιμές σαν τις περυσινές» - Στα σούπερ μάρκετ ο Γεωργιάδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης