Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευμένος σκύλος στο σπίτι του 34χρονου μητροκτόνου - Επεκτείνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευμένος σκύλος στο σπίτι του 34χρονου μητροκτόνου - Επεκτείνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Αναζητείται παντού ο 34χρονος που δολοφόνησε τη μητέρα του με καραμπίνα - Κάμερες τον έδειξαν ανήσυχο λίγο μετά τη δολοφονία

thess_mitroktonos_xr
Έρευνα στο σπίτι του 34χρονου μητροκτόνου από την Θεσσαλονίκη και της μητέρας του πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Η έρευνα από το Τμήμα Εκπαίδευσης Αστυνομικών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, έγινε στο σπίτι του 34χρονου προκειμένου ο σκύλος να πάρει τη μυρωδιά του δράστη της δολοφονίας, καθώς οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 71χρονης (1)


Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, μαζί με το «λαγωνικό» με το όνομα «Don» μετεβησαν στο σημείο που ο 34χρονος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο με την νεκρή μητέρα στο κάθισμα του συνοδηγού και άνοιξαν την ακτίνα των αναζητήσεών τους για τον εντοπισμό του κατηγορούμενου. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται σε διάφορα σημεία της Χαλκηδόνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ επί ποδός είναι διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 71χρονης (3)

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 71χρονης (4)

Κλείσιμο
mitroktonia_thessaloniki__1_
mitroktonia_thessaloniki__2_
mitroktonia_thessaloniki__3_
mitroktonia_thessaloniki__4_
mitroktonia_thessaloniki__5_
mitroktonia_thessaloniki__6_
mitroktonia_thessaloniki__8_
mitroktonia_thessaloniki__7_

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ άλλων, στα χέρια του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκονται βίντεο που φέρεται να αποτυπώνουν τις κινήσεις του δράστη λίγη ώρα πριν και λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της 71χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας επιχείρησης που βρίσκεται πλησίον από την οικία του δράστη και του θύματος, φαίνεται στις 18.30 να αποχωρεί με το λευκό αυτοκίνητο.

Στο δεύτερο βίντεο, ακριβώς στις 21.00 φαίνεται ο 34χρονος να επιστρέφει πεζός, να περπατάει ψύχραιμος, με κουκούλα στο κεφάλι και τα χέρια στις τσέπες, ενώ σταματάει για δευτερόλεπτα και συζητάει με μια εργαζόμενη καταστήματος, πριν συνεχίσει την πορεία του. Στο συγκεκριμένο βίντεο, δεν φαίνεται να κρατάει την καραμπίνα με την οποία φέρεται να σκότωσε την μητέρα του λίγη ώρα νωρίτερα.

Ο δράστης καταγράφεται ξανά τις κάμερες ασφαλείας στις 21.30, όταν εμφανίζεται να περπατάει με νευρικότητα και εμφανώς ταραγμένος στη γειτονιά, αφού φαίνεται να κάνει διαρκώς βήματα μπρος και πίσω στο ίδιο σημείο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας εξακολουθούν να συλλέγουν καταθέσεις και στοιχεία από την περιοχή της Χαλκηδόνας και όχι μόνο, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δίνει διαρκώς σήμα στους σταθμούς που περιπολούν για να έχουν αυξημένη προσοχή και να πραγματοποιούν ελέγχους.

Τι δείχνει η ιατροδικαστή εξέταση

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τα στοιχεία της νεκροψίας - νεκροτομής που διενεργείται στη σορό της 71χρονης από την ιατροδικαστή Ελένη Ζαγγελίδου, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, προκύπτει ότι η γυναίκα έχασε τη ζωής της από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο.

Όπως φαίνεται από τα ευρήματα, η γυναίκα δολοφονήθηκε βραδινές ώρες της Δευτέρας, μεταξύ 21.00-23.00, ενώ δεν φέρει ίχνη ξυλοδαρμού, βιασμού ή άλλης κακοποίησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η γυναίκα πυροβολήθηκε εντός του αυτοκινήτου και άφησε την τελευταία της πνοή στη θέση του συνοδηγού. Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Σήμερα η κηδεία της 71χρονης

Την ώρα που οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 34χρονου και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να βάλει τέλος στη ζωή του, το απόγευμα αναμένεται να γίνει η κηδεία της 71χρονης μητέρας του, με τους λιγοστούς φίλους και συγγενείς να έρθουν για να πουν το τελευταίο αντίο.

Η εξοδιος ακολουθία θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Χαλκηδόνα, απέναντι από το σπίτι που ζούσε η γυναίκα με τον γιο της που της στέρησε τη ζωή.

Ειδήσεις σήμερα

Η τρίτη διαθήκη του Άκη: Aπειλεί για αποκαλύψεις με επιστολές και ηχητικά που έχει καταθέσει σε δικηγόρο

Γιατί οι εφοπλιστές αγοράζουν... με πάθος Ελλάδα

Τι γράφει στο σημείωμα «ομολογίας» του ο μητροκτόνος στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης