Πύργος: 16χρονη καθοδήγησε δύο 13χρονους σε κλοπή καταστήματος

Πύργος: 16χρονη καθοδήγησε δύο 13χρονους σε κλοπή καταστήματος

Ο Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου σε βάρος των γονέων των δυο 13χρονων

astynomia
Ακόμη και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξέφρασαν την έκπληξή τους, όταν συνέλαβαν τους ανήλικους διαρρήκτες οι οποίοι έσπασαν την τζαμαρία ενός καταστήματος στον Πύργο, εισέβαλαν στο εσωτερικό και άρπαξαν ένα κινητό τηλέφωνο και 115 ευρώ από την ταμειακή μηχανή, το βράδυ της Δευτέρας.

Κι αυτό, γιατί "αρχηγός" της συμμορίας ήταν μια 16χρονη, η οποία καθοδηγούσε τους δυο 13χρονους συνεργούς της! Οι "άγουροι" δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ανηλίκων Πύργου που τους άσκησε δίωξη για κλοπή από κοινού και διέταξε την κράτηση της 16χρονης, ενώ απήγγειλε και κατηγορία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου σε βάρος των γονέων των δυο 13χρονων που αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω της μικρής τους ηλικίας.

Καταδίωξη ανήλικων με κλεμμένη μηχανή

Την κινητοποίηση των αστυνομικών της Ασφάλειας προκάλεσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στην Έδεσσα δυο ανήλικοι Έλληνες, οι οποίοι δεν σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα που επέβαιναν σε σήμα για έλεγχο και προσπάθησαν να διαφύγουν. Κατά την διάρκεια της καταδίωξης, όμως, προσέκρουσαν σε ένα τοιχίο, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Όπως διαπιστώθηκε είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα τη μοτοσικλέτα από την Έδεσσα και στην κατοχή του ενός κατασχέθηκε μία πένσα. Οι ανήλικοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας κατηγορούμενοι για κλοπή τροχοφόρου και απείθεια και σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.


Ειδήσεις σήμερα

Τι γράφει στο σημείωμα «ομολογίας» του ο μητροκτόνος στη Θεσσαλονίκη

Αλέξανδρος Μπουρδούμης - Λένα Δροσάκη: Το τέλος ενός ξαφνικού έρωτα

Survivor All Star: Η 4η υποψήφια προς αποχώρηση και το... μπλε καζάνι που βράζει - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης