Ξένια Κουναλάκη για την αποτέφρωση του πατέρα της: Είναι σαν να του μιλάω, σαν να έχουμε διάλογο

Ξένια Κουναλάκη για την αποτέφρωση του πατέρα της: Είναι σαν να του μιλάω, σαν να έχουμε διάλογο

Ο Πέτρος Κουναλάκης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας της αποτέφρωσης στην Ελλάδα

xenia-kounalaki
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ξένια Κουναλάκη ήταν ένα από τα πρόσωπα που μίλησε σε εκπομπή της ΕΡΤ για την αποτέφρωση στην Ελλάδα καθώς ο πατέρας της, Πέτρος Κουναλάκης, επέλεξε αυτό τον τρόπο ως «τελευταία του κατοικία» μετά τον θάνατό του τον Οκτώβριο του 2020.

«Θεώρησα ότι είναι πολύ συνεπής αυτή η τελετή με τον χαρακτήρα, την ιδεολογία, τα πιστεύω του πατέρα μου, με τις μάχες που έδωσε για το Αποτεφρωτήριο. Αυτό με ικανοποίησε ιδιαίτερα, ότι τον αποχαιρέτησα με έναν τρόπο που ταίριαζε στον χαρακτήρα του» είπε η Ξένια Κουναλάκη, έχοντας δίπλα της την τεφροδόχο με την τέφρα του πατέρα της.

Όπως είπε «μπορεί να ακούγεται λίγο μακάβριο, αλλά είμαι πολύ εξοικειωμένη με την ιδέα ότι είναι εδώ. Και μου αρέσει κιόλας, σαν να του μιλάω, σαν να έχουμε έναν διάλογο, όπου του λέω για το ποδόσφαιρο, την πολιτική, τις εξελίξεις, για τη ζωή μου» και ανέφερε ότι το τελευταίο θέμα που του είπε, ήταν ότι κέρδισε η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό 3-0. 

«Μιλώντας στην τέφρα του μπαμπά για την ΑΕΚ» έγραψε η Ξένια Κουναλάκη σε ανάρτησή της στο Facebook για την εκπομπή στην οποία συμμετείχε

Μιλώντας στην τέφρα του μπαμπά για την ΑΕΚ

Posted by Xenia Kounalaki on Wednesday, March 29, 2023


Στην ίδια εκπομπή μίλησε η δημοσιογράφος Κατερίνα Καριζώνη η οποία αναφέρθηκε στην αποτέφρωση της μητέρας της που έγινε πριν χρόνια στη Βουλγαρία, καθώς δεν μπορούσε ακόμη να υλοποιηθεί η τελευταία της επιθυμία στην Ελλάδα. Η ίδια περιέγραψε τις συζητήσεις που έκανε με την μητέρα της, όταν εκείνη της ανακοίνωσε την απόφασή της για αποτέφρωση το 2000, και θεωρεί ότι αυτό που βάρυνε στην απόφασή της ήταν οι εικόνες από την εκταφή του πατέρα της και πως δεν ήθελε οι κόρες της να ζήσουν κάτι παρόμοιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, Αντώνης Αλακιώτης αναφέρθηκε στην αποτέφρωση του Λουκιανού Κηλαηδόνη το 2017 στη Βουλγαρία που αποτέλεσε σταθμό για την ιστορία της αποτέφρωσης στη χώρα μας, στο νομικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία της αποτέφρωσης και επισήμανε ότι αποτελεί στόχο να γίνει το Αποτεφρωτήριο χώρος πολιτισμού.

Δείτε εδώ την εκπομπή «Εντός Κάδρου» που παρουσίασε την ιστορία της αποτέφρωσης στην Ελλάδα
Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ραγκούσης δήλωνε μικρά ή μηδενικά εισοδήματα στα πόθεν έσχες του για τη βίλα στην Πάρο

Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής - Ρίχνει ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου

Survivor All Star: Αποχώρησε η Ελένη Χαμπέρη και αποκάλυψε ποιον θέλει νικητή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης