Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και διαμαρτυρία στο ΥΠΕΣ - Κλειστή η Β. Σοφίας

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και διαμαρτυρία στο ΥΠΕΣ - Κλειστή η Β. Σοφίας

Ζητούν να ανακληθεί η πειθαρχική δίωξη στους αιρετούς και προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

sofias
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας.

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τις εξελίξεις που έχουν επίκεντρο τον Δήμο Αγίου Δημητρίου όπου 27 δημοτικοί σύμβουλοι Αγ. Δημητρίου καλούνται σε απολογία για «παράβαση καθήκοντος με δόλο», καθώς σεβάστηκαν δύο πρωτόδικες αποφάσεις για μετατροπή των συμβάσεων 34 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και δεν άσκησαν έφεση.

Ζητούν να ανακληθεί η πειθαρχική δίωξη στους αιρετούς και προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

poe-ota-wiliam
Κλείσιμο



«Με την κινητοποίηση αυτή- όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.- εκφράζει αφενός την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που δίνει αγώνα για να λυθεί οριστικά και θετικά το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων τριάντα τεσσάρων (34) εργαζομένων από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και αφετέρου, την σφοδρή αντίθεση της στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που θέλει να απαξιώσει και να υπονομεύσει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να εκχωρήσεις τις υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες της στα μεγάλα ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

poeota-kinisi


Είναι πρωτοφανές, αυταρχικό και άκρως επικίνδυνο να καλείται σε απολογία σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προφανέστατα κατόπιν άνωθεν πολιτικής-κυβερνητικής εντολής, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο, γιατί αρνήθηκε να ασκήσει έφεση επί των δύο (2) πρωτόδικων αποφάσεων και να αποδεχθεί την μετατροπή της σύμβασης των τριάντα τεσσάρων (34) εργαζομένωναπό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου, σε Αορίστου Χρόνου.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρίτα Γουίλσον τραγούδησε Κόκοτα στη δεξίωση Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο

Γάμοι ανηλίκων, εκτελέσεις και μετά «Σασμός» στο... TikTok

Survivor All Star: Αποβολές, αποχωρήσεις, delivery και έρωτες στη ζούγκλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης