Καλλιεργούσαν και διακινούσαν skunk, κοκαΐνη και αναβολικά αξίας 350.000 ευρώ - Δείτε φωτογραφίες

Καλλιεργούσαν και διακινούσαν skunk, κοκαΐνη και αναβολικά αξίας 350.000 ευρώ - Δείτε φωτογραφίες

Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς 39 και 37 ετών

narkotika-kalamata1
Περισσότερα από 350.000 ευρώ υπολογίζεται πως θα αποκόμιζαν από την διάθεση ναρκωτικών και αναβολικών σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας δύο αλλοδαποί ηλικίας 39 και 37 χρόνων, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ύστερα από πολύμηνη έρευνα που περιλάμβανε και παρακολούθηση των επικοινωνιών τους.

Οι δράστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης των αστυνομικών από την Καλαμάτα και της Ο.Π.Κ.Ε. στην πρωτεύουσα, δραστηριοποιούνταν από τον Δεκέμβριο του 2022 στην καλλιέργεια και την διακίνηση κάνναβης τύπου «skunk», κοκαΐνης, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και αναβολικών ουσιών σε χρήστες σε Εξάρχεια, Άγιο Παντελεήμονα, Γκύζη, Κυψέλη, Πατήσια και περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στα σπίτια και μια αποθήκη που διατηρούσαν οι αλλοδαποί, όπου εντόπισαν δύο ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους στους οποίους καλλιεργούσαν ολόκληρα... δάση από συνολικά 276 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,70 μέτρου. Εκεί, βρέθηκαν ακόμη ποσότητες κάνναβης τύπου «skunk» συνολικού βάρους 28 κιλών και 165,8 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 45 γραμμαρίων, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βάρους 41,8 γραμμαρίων, 391 αναβολικά δισκία, 15 φιαλίδια που περιείχαν υγρή τεστοστερόνη και δυο ζυγαριές ακριβείας.

narkotika-kalamata4
narkotika-kalamata3
narkotika-kalamata2
narkotika-kalamata1


Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν, ακόμη, τον εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας κάνναβης με χρονοδιακόπτες, ανεμιστήρες, θερμόμετρα και αντικείμενα για την συσκευασία ναρκωτικών, δυο ηλεκτρονικούς πλαστικοποιητές για την αεροστεγή συσκευασία των ποσοτήτων, συσκευασίες ριζοβολίας και υγρών λιπασμάτων, μια σιδερογροθιά και έξι κινητά τηλέφωνα.

Κλείσιμο
Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν 29.350 ευρώ και 8.050 zloti Πολωνίας προερχόμενα από την πώληση των ναρκωτικών και των αναβολικών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων για τα όπλα και την φαρμακοδιέγερση και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι δύο τρομοκράτες θα έπαιρναν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό στο εστιατόριο στου Ψυρρή

Survivor All Star: Το καρέ του «Μπλε» τάκου και οι αντιδράσεις της αποβολής των Γκότση-Πιλίδη - Δείτε βίντεο

Οι φύλακες άφησαν τους 40 μετανάστες να πεθάνουν μετά τη φωτιά στο κέντρο υποδοχής στο Μεξικό - Βίντεο-ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης