Τραγωδία στα Τέμπη: «Είμαι συντετριμμένος» - Τι υποστήριξε στην απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Τραγωδία στα Τέμπη: «Είμαι συντετριμμένος» - Τι υποστήριξε στην απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Ο 33χρονος είχε λάβει πιστοποίηση τον περασμένο Ιανουάριο - Ήταν με μπλοκάκι και δεν επιτρεπόταν να μείνει μόνος του, αλλά ούτε και να δουλέψει νύχτα

tempi_treno_new_xr
Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η απολογία του συμβασιούχου σταθμάρχη που είχε την απογευματινή βάρδια στο σταθμό της Λάρισας, τη μέρα που σημειώθηκε η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι δικηγόροι του, ο συμβασιούχος σταθμάρχης έμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο 33χρονος είχε λάβει πιστοποίηση τον περασμένο Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έπιασε δουλειά στο σταθμαρχείο Λάρισας. Ωστόσο, ήταν με μπλοκάκι και δεν επιτρεπόταν να μείνει μόνος του, αλλά ούτε και να δουλέψει νύχτα.

«Η ψυχολογία μου δεν είναι καλή. Είμαι συντετριμμένος από το δυστύχημα. Λυπάμαι που τόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχω ένα βάρος. Νιώθω όμως ανακουφισμένος με την απόφαση των δικαστικών αρχών. Ήμουν ενισχυτικός. Δεν είχα τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών», ανέφερε μέσω του απολογητικού του υπομνήματος ο συμβασιούχος σταθμάρχης, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Είπε ότι αμοιβόταν με μπλοκάκι και στις 28 Φεβρουαρίου σχόλασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, αφού είχε συμπληρώσει το 8ωρο της βάρδιάς του.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crhbuo8x10gh)


«Η εργασία που παρείχα στον ΟΣΕ ήταν 40 ωρών εβδομαδιαίως, 5 ημερών εβδομαδιαίως, 8 ωρών ημερησίως. Αν και περιγραφόταν ως σύμβαση ανεξάρτητων υπηρεσιών, επρόκειται για σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, αφού τελούσα υπό τις οδηγίες προϊσταμένων. Ένας μόνιμος επικεφαλής σταθμάρχης, ο αρχαιότερος, παραδίδει τη βάρδια και ένας μόνιμος παραλαμβάνει. Ο ενισχυτικός δεν υπογράφει, δεν παραδίδει», τόνισε.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη (28/3) είναι προγραμματισμένη η απολογία, επίσης με υπόμνημα, του έμπειρου σταθμάρχη που παρέδωσε στον μοιραίο σταθμάρχη, στη βάρδια του οποίου συνέβη η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Στην πρώτη κάλπη οι πολίτες θα αποφασίσουν το κόμμα και τον πρωθυπουργό που θα κυβερνήσει

Ηράκλειο: Ο λυράρης είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ του ανηλίκου και έστελνε γυμνές φωτογραφίες του

Λαγονήσι - Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς έγινε το τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης