Τρίπολη: Συμμορία διέρρηξε 42 σπίτια με πλούσια λεία

Τρίπολη: Συμμορία διέρρηξε 42 σπίτια με πλούσια λεία

Συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 21 ως 40 χρόνων που εισέβαλαν με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε ισόγεια και πρώτου ορόφου διαμερίσματα

astynomia
«Ξεδοντιάστηκε» μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας η σπείρα που είχε γίνει εφιάλτης για τους ενοίκους διαμερισμάτων στην Τρίπολη, όπου δρούσε από τον Οκτώβριο του 2022 και ως τη σύλληψή τους τα πέντε μέλη της είχαν διαπράξει συνολικά 42 διαρρήξεις αποκομίζοντας πάνω από 560.000 ευρώ!

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, εκτελέστηκαν παράλληλες επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρίπολης, Αθηνών και Κορίνθου, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων Αρκαδίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 21 ως 40 χρόνων που εισέβαλαν με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε ισόγεια και πρώτου ορόφου διαμερίσματα και έκλεβαν χρήματα, χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, κατασχέθηκαν 270 ευρώ, οκτώ οχήματα, μια ζυγαριά ακριβείας, 19 κινητά τηλέφωνα, τέσσερις φορητοί υπολογιστές, δυο μηχανήματα κλειστού κυκλώματος με δυο οθόνες παρακολούθησης και καταγραφής εικόνας και ήχου, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, πλήθος ρολόγια και κοσμήματα, διαρρηκτικά και γεωργικά εργαλεία. Στο σπίτι ενός 38χρονου βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ σε αυτά ενός 40χρονου και ενός 23χρονου βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και τρία μαχαίρια.

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων.


Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος και γιατί έδειρε τον αρχαιολόγο που ήλεγχε τις οικοδομές της Μυκόνου

Διευρύνεται ο κύκλος των διώξεων – «Ίσως να είχε αποφευχθεί το ατύχημα» λέει ο επιθεωρητής

Survivor All Star: Αποχώρησε η Ευρυδίκη, «έκαψε» τον Μάριο η Ελευθερία – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης