Το κρεμώδες τυρί τσαλαφούτι καταχωρήθηκε ως ΠΟΠ προϊόν

Το κρεμώδες τυρί τσαλαφούτι καταχωρήθηκε ως ΠΟΠ προϊόν

Το τσαλαφούτι είναι παραδοσιακό ελληνικό, μαλακό λευκό τυρί που αλείφεται - Παράγεται σε πολύ μικρές ποσότητες για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα

tsalafouti1
Στον κατάλογο των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) καταχωρήθηκε το «Τσαλαφούτι», προϊόν τυριού, όπως αναφέρει απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που καταχωρήθηκε στη Διαύγεια.

Ειδικότερα, το υπουργείο, «Αποδέχεται το με αριθ. πρωτ. 1298/158166/8-6-2022 τελικό αίτημα της άτυπης ομάδας παραγωγών ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ, για καταχώριση στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) της Ε. Ένωσης, της ονομασίας «ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ», για προϊόν τυριού, ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΕ) 1151/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 21ης Νοεμβρίου 2012, για τα συστήματα ποιότητας των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων».

Το τσαλαφούτι είναι παραδοσιακό ελληνικό, μαλακό αλειφόμενο λευκό τυρί, με βελούδινη υφή, κρεμώδη αίσθηση και με περιεκτικότητα σε υγρασία περίπου 75%. Η γεύση του θυμίζει έναν συνδυασμό από γιαούρτι, κρέμα και βούτυρο μαζί.

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια. 


Ειδήσεις σήμερα:

Ολόκληρη η κατάθεση του επιθεωρητή Νικολάου: Τα «ρίχνει» σε μηχανοδηγό και σταθμάρχη

Οι Έλληνες της διασποράς προτιμούν τα διαμερίσματα του Μινιόν

Θέμα χρόνου νέες ποινικές διώξεις για τα Τέμπη - Οι μηχανοδηγοί δεν εμπιστεύονταν τον σταθμάρχη Λάρισας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης