Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στα δικαστήρια προσφεύγει η οικογένεια της 28χρονης Ελπίδας Χούπα

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στα δικαστήρια προσφεύγει η οικογένεια της 28χρονης Ελπίδας Χούπα

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες – Η οικογένεια έκανε δήλωση παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας

elpida__xoupa
Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η οικογένεια της 28χρονης Ελπίδας Χούπα, της φοιτήτριας του ΑΠΘ που έχασε τη ζωή της στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε το βράδυ της Τρίτης (28/2) στα Τέμπη.

Η οικογένεια, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο τους, Μανώλη Βονικάκη, δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και έλαβαν γνώση της δικογραφίας που έχει ήδη σχηματιστεί για την υπόθεση.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης 28χρονης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους και το μόνο που αρκέστηκε να πει είναι για τη μεγάλη συμπαράσταση και υποστήριξη του κόσμου στην οικογένειά του.

Στα δικαστήρια Λάρισας η οικογένειας της 28χρονης Ελπίδας (1)


«Πραγματική αξίωση της οικογένειας Χούπα για τον αδόκητο θάνατο της 28χρονης αδικοχαμένης Ελπίδας είναι στην υπόθεση αυτήν, σε αυτή την εθνική τραγωδία, η δικαιοσύνη άμεμπτη, ακέραιη, ανεπηρέαστη, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδώσει ευθύνες στους ιθύνοντες που έχουν ονοματεπώνυμο», δήλωσε ο κ. Βονικάκης.

Κλείσιμο
Όπως είπε στη συνέχεια, η προφυλάκιση του σταθμάρχη από μόνη της δεν αρκεί για την ικανοποίηση του από κοινού περί δικαίου αισθήματος, μολονότι, «προφανώς, ευθυγραμμίζεται με το κοινού περί δικαίου αίσθημα, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο».

«Θα πρέπει στην υπόθεση αυτή, χωρίς καθυστερήσεις, να απονεμηθεί δικαιοσύνη με τους πραγματικούς προπέτειους στη φυλακή. Μόνο έτσι θα έχουμε ειρήνευση των προσβαλλομενων αγαθών. Μόνον έτσι θα αποκατασταθεί η τρωθείσα εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στην ελληνική δικαιοσύνη. Η υπερχειλής, δικαιολογημένη, κοινωνική αγανάκτηση, ας μη ξοδευτεί στην υπόθεση αυτή ανώφελα στον ταμιευτήρα τον τοξικό, των κομματικών σκοπιμοτήτων. Η δικαιολογημένη κοινωνική αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών, να γίνει ιμάντας εξυγίανσης και αλληλεγγύης», υπογράμμισε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Στα δικαστήρια Λάρισας η οικογένειας της 28χρονης Ελπίδας (2)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης