Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Αντικρίσαμε μία φρίκη» - Τι περιγράφει εθελοντής διασώστης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Αντικρίσαμε μία φρίκη» - Τι περιγράφει εθελοντής διασώστης

«Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική εξαιτίας της πυρκαγιάς... στα χωράφια υπήρχαν τραυματίες και θύματα»

diaswstis_in__1_
Τα πρώτα δραματικά λεπτά μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα και τις τραγικές εικόνες που αντίκρισαν φτάνοντας στο σημείο της τραγωδίας, περιέγραψε ο Νίκος Μπαρλαγιάννης, αρχηγός του τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ελλασονας.

«Αυτό που αντικρίσαμε ήταν πολύ σκληρό, ήταν μια φρίκη. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική εξαιτίας της πυρκαγιάς που υπήρχε στα δύο πρώτα βαγόνια και μας δυσκόλευε ακόμα και στην αναπνοή μας. Στα χωράφια, δεξιά κι αριστερά, υπήρχαν τραυματίες και θύματα. Άνθρωποι έβγαιναν από τα βαγόνια και είχαν μέσα τους δικούς τους ανθρώπους», ανέφερε ο εθελοντής διασώστης.

«Αυτό που αντικρίσαμε ήταν πολύ σκληρό, μία φρίκη»,  λέει εθελοντής διασώστης


Όπως είπε στη συνέχεια, εκείνη την ώρα μαζί με την ομάδα του έπρεπε να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη, χωρίς να επηρεάζονται από την πρωτόγνωρη κατάσταση που κλήθηκαν να διαχειριστουν για να βοηθήσουν.

«Εκείνη την ώρα έπρεπε να βοηθήσουμε αυτούς που πραγματικά είχαν ανάγκη, τους τραυματίες, κάποιους εγκλωβισμένους που δεν ήταν καλά στην υγεία τους και δε μπορούσαν να βγούνε», τόνισε.

Μια από τις πολλές ανθρώπινες ιστορίες που δε μπορεί να ξεχάσει ο εθελοντής είναι της νεαρής κοπέλας που αναζητούσε τον σύντροφό της στα «βαγόνια του θανάτου».

diaswstis_ekav_xr
diaswstis_in__2_


Κλείσιμο
«Η κοπέλα βγήκε από το τρίτο βαγόνι χωρίς να έχει πάθει τίποτα και είχε μέσα το αγόρι της που εκείνη τη στιγμή είχε πάει στο μπαρ να πάρει νερό. Έψαχνε μέσα στο χάος να βρει το αγόρι της και δε μπορούσε να τον βρει. Δεν είχε καταλάβει ότι το αγόρι της είχε χαθεί. Τον αναζητούσε την επόμενη ημέρα στο νοσοκομείο και δεν ήταν στη λίστα με τους τραυματίες, ούτε στις σορούς. Προφανώς δεν ήθελε να το καταλάβει και τον αναζητούσε δύο - τρεις ημέρες», ανέφερε ο κ. Μπαρλαγιάννης.

diaswstis_in__5_
diaswstis_in__4_
diaswstis_in__3_


«Εμείς φτάσαμε περίπου στις 12 στο σημείο. Υπήρχε κόσμος που είχε βγει και τραυματίες που μεταφέρονταν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Επίσης, υπήρχαν άτομα μέσα στα βαγόνια που βγήκαν στην πορεία», σημείωσε. «Είναι πολύ δύσκολο και για εμάς. Υπήρχαν άτομα που λύγισαν εκείνη τη στιγμή και δε μπόρεσαν να συνεχίσουν», πρόσθεσε ο διασώστης.

Ειδήσεις σήμερα:

Η απολογία του σταθμάρχη: Δεν θυμάμαι τι έγινε - Εικάζω ότι το κλειδί κούμπωσε στιγμιαία


Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ήταν λίγο επιπόλαιος» λέει για τον σταθμάρχη Λάρισας ο συνάδελφός του από τα Παλαιοφάρσαλα


Σύγκρουση τρένων: Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ πήγε στα Τέμπη, είδε «εκατόμβη» και... εξαφανίστηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης