Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Ίσες παροχές με τις άλλες αρχές ζητούν οι εργαζόμενοι

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Ίσες παροχές με τις άλλες αρχές ζητούν οι εργαζόμενοι

Κινητοποιήσεις και ενδεχομένως προσφυγές προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Αρχής αν δεν υπάρξει άμεσα νομοθετική πρόβλεψη

arxi_prostasias_
Το επιστημονικό προσωπικό της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ζητάει στη νομοθετική τροπολογία για τις ανεξάρτητες αρχές να υπάρξει άμεση πρόβλεψη για την παροχή μισθολογικών παροχών και στο προσωπικό της εν λόγω Αρχής, όπως προβλέπεται για τις επτά μη συνταγματικά κατοχυρωμένες Αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιστημονικού προσωπικού των εργαζομένων στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την επίμαχη τροπολογία «δημιουργείται η εντύπωση ότι στόχος είναι η απαξίωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά και των συνταγματικά κατοχυρωμένων ΑΑ» και παράλληλα, «δημιουργούνται Ανεξάρτητες Αρχές διαφορετικών κατηγοριών».

Παράλληλα, αναφέρουν ότι αν δεν επιλυθεί το επίμαχο θέμα, θα οδηγηθούν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις και ενδεχομένως σε προσφυγές για παράβαση του Ενωσιακού Δικαίου.

Η ανακοίνωση του σωματείου Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έχει ως εξή:

«Περιήλθε σε γνώση μας τροπολογία που αφορά το προσωπικό των Ανεξαρτήτων Αρχών (ΑΑ), με την οποία προβλέπονται για επτά από τις μη συνταγματικά κατοχυρωμένες ΑΑ ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν και μισθολογικές παροχές για το προσωπικό τους (προσωπική διαφορά για τους νεοπροσληφθέντες ειδικούς επιστήμονες) καθώς και νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβών.

Το Σωματείο μας επισημαίνει ότι από αυτές τις διατάξεις εξαιρείται αναιτιολόγητα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπως και οι υπόλοιπες συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές (ΕΣΡ, ΑΣΕΠ, ΑΔΑΕ, Συνήγορος του Πολίτη). Δημιουργείται η εντύπωση ότι στόχος είναι η απαξίωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά και των συνταγματικά κατοχυρωμένων ΑΑ.

Κλείσιμο
Είναι αδιανόητο να παραλείπονται οι ΑΑ με συνταγματική κατοχύρωση από τις μισθολογικές παροχές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται Ανεξάρτητες Αρχές διαφορετικών κατηγοριών, εντάσσοντας Αρχές που προβλέπονται στο Σύνταγμα αλλά και από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, όπως η Αρχή στην οποία υπηρετούμε, σε Β’ κατηγορία Αρχών και προτάσσοντας την όποια ρύθμιση της αγοράς σε σχέση με την προστασία συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.

Είναι αδιανόητο, ειδικά αυτή την περίοδο που η Αρχή μας αναλαμβάνει ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες και διερευνά κρίσιμες υποθέσεις με εθνική και ευρωπαϊκή εμβέλεια, να γίνεται αυτή η δυσμενής διακριτική μεταχείρισή της, πόσο μάλλον όταν έχει ήδη τεκμηριωθεί από τον Πρόεδρο της Αρχής και από το Σωματείο μας η ανάγκη για παροχή κατάλληλων πόρων και μισθολογικών κινήτρων, απαραίτητων για τη λειτουργία της Αρχής σε συμμόρφωση απαίτησης του Ευρωπαϊκού δικαίου. Κι όλα αυτά μάλιστα στην “εποχή του GDPR” και της επίκλησης της προστασίας δεδομένων από διάφορους παράγοντες του δημοσίου, όταν η Αρχή, αν και υποστελεχωμένη επί σειρά ετών, είναι επιφορτισμένη με ευρείες αρμοδιότητες, εντός και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας και αντιμετωπίζει τεράστιο όγκο υποθέσεων.

Για τον σκοπό αυτό απαιτούμε:

Την άμεση πρόβλεψη διατάξεων για την παροχή μισθολογικών παροχών για το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπως ήδη έχει ζητηθεί και τεκμηριωθεί από το Σωματείο και τον Πρόεδρο της Αρχής, αντίστοιχα με τις προωθούμενες διατάξεις που αφορούν τις επτά μη συνταγματικά κατοχυρωμένες ΑΑ.

Επισημαίνουμε όμως ότι η ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων αποτελεί πλέον απόλυτη ανάγκη, η οποία αν δεν ικανοποιηθεί, θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω κινητοποιήσεις και ενδεχομένως σε προσφυγές για παράβαση του Ενωσιακού Δικαίου».



Ειδήσεις σήμερα:

Bασίλη... φεύγω - Οι τραγικές ιστορίες στα συντρίμμια των τρένων

Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του σταθμάρχη στη Λάρισα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον Ωρωπό - Υπάλληλος νοσοκομείου ο ένας διασώστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης