Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: «Ο μηχανοδηγός είχε ζητήσει το δρομολόγιο για να δει τις κόρες του στη Θεσσαλονίκη»

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: «Ο μηχανοδηγός είχε ζητήσει το δρομολόγιο για να δει τις κόρες του στη Θεσσαλονίκη»

Ζήτησε και πήγε σε αυτό το τρένο, επειδή τα δυο του κορίτσια σπούδαζαν στη Θεσσαλονίκη

mixanodigos12
Στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου μίλησε στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Χρίστος Βασιλόπουλος. Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ αποκάλυψε ότι ο άτυχος μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας είχε ζητήσει αυτό το δρομολόγιο προκειμένου να βρεθεί κοντά στις δύο του κόρες που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη.

«Μου είπαν για παράδειγμα ότι ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου, ζήτησε και πήγε σε αυτό το τρένο, επειδή τα δύο του κορίτσια σπούδαζαν στη Θεσσαλονίκη. Ήταν η πρώτη του μετάθεση στην πραγματικότητα. Και το τέλος της ζωής του" ανέφερε αρχικά ο Χρίστος Βασιλόπουλος και διευκρίνισε στη συνέχεια: "Μιλάω για τον μηχανοδηγό που ρώτησε, "βλέπω κόκκινο να περάσω;", να περάσεις».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqwtyfzdds4p)

Από την πλευρά της η Νάνσυ Ζαμπέτογλου τόνισε πως φίλος του μηχανοδηγού, τους είπε ότι ήταν να πάρει σύνταξη πέρσι, αλλά έμεινε για να βοηθήσει τα κορίτσια του που σπουδάζουν, αλλά και να εκπαιδεύσει καινούριους.

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος συνέχισε λέγοντας για τον κατηγορούμενο σταθμάρχη τα εξής: «Γιατί να είναι μόνος του; Αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα. Ο κανονισμός λέει πρέπει να είναι δύο. Πρέπει να ερωτηθεί λοιπόν ο προϊστάμενος του, ο επόπτης, ο επιθεωρητής, γιατί έβαλαν έναν άνθρωπο τριών μηνών να είναι μόνος του. Νύχτα..."».

Κλείσιμο
«Επίσης αυτό σας το λέω ως υπονοούμενο, αλλά εδώ έχει ψωμί, να αναρωτηθούν, αν πριν από αυτό είχε κάνει άλλο λάθος ο συγκεκριμένος. Να μιλήσουν οι μηχανοδηγοί. Οι μηχανοδηγοί μιλάνε με τους σταθμάρχες, να ερωτηθούν όλοι οι μηχανοδηγοί της γραμμής για τους διαλόγους που είχαν με τον σταθμάρχη. Αν κάνουν μία έρευνα θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και όχι να λέμε η κακιά ώρα», τόνισε ακόμη ο δημοσιογράφος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqwu1f3rayu1)


Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων: Οι δυσκολίες στην ταυτοποίηση θυμάτων και το πρωτόκολλο που ακολουθείται

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Βαγόνι Β3, θέση 67: Εδώ καθόταν η άτυχη Ιφιγένεια - Δείτε φωτογραφία

Σύγκρουση τρένων: «Δεν μπορεί να είναι το παιδί μου» - Ατελείωτος θρήνος στην κηδεία της 34χρονης Αθηνάς στην Κατερίνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης