Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος ο Ευάγγελος Κουλιανός για την δολοφονία του 75χρονου πατέρα του

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος ο Ευάγγελος Κουλιανός για την δολοφονία του 75χρονου πατέρα του

Ισχυρίστηκε ότι δεν επεδίωξε να χειραγωγήσει δύο συναδέλφους του για να αλλάξουν τις καταθέσεις τους

rodo_gios_pateras_xr
Με ομόφωνη απόφαση του τακτικού ανακριτή και της εισαγγελέως υπηρεσίας προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 40χρονος Ευάγγελος Κουλιανός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του 75χρονου πατέρα του Γιώργου Καριώτη τον περασμένο Ιούνιο στη Ρόδο.

Ο 40χρονος είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή ζητώντας από την αστυνομία να επισπεύσει την έρευνα για να βρεθεί ο δολοφόνος του πατέρα του.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», πριν από την απολογία του είχαν ληφθεί καταθέσεις από μάρτυρες υπεράσπισης που πρότεινε ο 40χρονος, την αδελφή του Κατερίνα, που έχει ταχθεί και δημόσια υπέρ της αθωότητας του αλλά και από την σύντροφο του «Πανδώρα» η οποία κατέθεσε ότι ο 40χρονος δεν επεδίωξε να χειραγωγήσει δύο συναδέλφους του για να αλλάξουν τις καταθέσεις που έδωσαν ενώπιον αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Οι δύο συνάδελφοι του με τις καταθέσεις τους τον έφεραν να προσποιείται να συνομιλεί με τον πατέρα του στις 14 Ιουνίου 2022. Ωστόσο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, ο 75χρονος του ήταν ήδη νεκρός.

Ακόμη, ο 40χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε τηλεφωνήσει στην σύντροφο του «Πανδώρα» και ότι οι συνάδελφοι του άκουσαν να την αποκαλεί με το όνομα της και από παρανόηση νόμιζαν ότι είχε πει «πατέρα».

Ο 40χρονος διατείνεται ότι ο λόγος που είχε ζητήσει από τους δύο συναδέλφους του να αλλάξουν τις καταθέσεις τους ήταν για την αποκατάσταση του λάθους που έκαναν. Ο ίδιος είχε μάλιστα επιδιώξει με δημόσιες δηλώσεις του να πείσει ότι είναι θύμα «σκευωρίας» αστυνομικών για να υπερασπιστεί την αθωότητά του και υπεραμύνθηκε εκ νέου των θέσεων του.

Αντιφάσεις στην κατάθεση

Κλείσιμο
Ο 40χρονος επιχείρησε, ακόμη, να «διορθώσει» δηλώσεις του που έγιναν δημόσια και ήλθαν σε αντίθεση με αυτά που είχε καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών.

Είχε καταθέσει, μεταξύ άλλων, ότι δεν γνώριζε αν το σχοινί που ήταν στον λαιμό του πατέρα του ανήκε στον ίδιον αν και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» είπε ότι το είχε δει πολλές φορές και είναι του 75χρονου. Είχε δηλώσει, ακόμη, στην εκπομπή ότι ο πατέρας του έφερε πολλά χτυπήματα ενώ είχε καταθέσει ότι δεν έφερε χτυπήματα όταν τον βρήκε.

Ακόμη, ανέφερε ότι ο πατέρας του ασφάλιζε την πόρτα της οικίας του ενώ στην κατάθεσή του είχε πει ότι την άφηνε πάντα ανοικτή.

Σε ότι αφορά στην τρίωρη παραμονή του στην οικία του πατέρα του την 13η Ιουνίου 2022 είπε ότι μιλούσε μαζί του για τα κουνέλια, για την βέσπα που είχε χαλάσει, για τα παραγάδια και το ψάρεμα και ότι ξέχασε να αναφέρει σε προηγούμενες καταθέσεις του ότι ήταν μαζί του τόση ώρα και όχι για μισάωρο.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από το Κέντρο Άμεσης Δράσης ειδοποιήθηκε για ανεύρεση νεκρού στις 14 Ιουνίου γύρω στις 12:30′.

Στην οικία βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα και με βρόχο στο λαιμό, χωρίς εμφανή σημάδια κακοποίησης, σε θέση πρηνηδόν στο πάτωμα της οικίας του ο 75χρονος Γιώργος Καριώτης.

Το θύμα βρήκε ο γιός του που είπε ότι τον είχε επισκεφθεί την 13η Ιουνίου το μεσημέρι για χρονικό διάστημα μισής ώρας.



Ειδήσεις σήμερα:

Αποχωρεί από τη «συμμαχία των 6» της αντιπολίτευσης στην Τουρκία η Μεράλ Ακσενέρ

Η «ιστορία» του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας στον ΟΣΕ


Στις 52 έφτασαν οι σοροί που ταυτοποιήθηκαν μετά την τραγωδία στα Τέμπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης