Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Έζησα δεύτερη Γάζα, σκηνές βγαλμένες από πόλεμο» λέει Παλαιστίνιος γιατρός

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Έζησα δεύτερη Γάζα, σκηνές βγαλμένες από πόλεμο» λέει Παλαιστίνιος γιατρός

Ο Husam Naim, ειδικευόμενος ορθοπαιδικός χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές στο νοσοκομείο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία

tunel_trena_larisa_arthro
«Όταν ήρθαν τα πρώτα ασθενοφόρα με τους τραυματίες κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε με νέα παιδιά. Οι εικόνες που είδα μου θύμιζαν ότι είμαι στη Γάζα, γιατί είναι σκηνές βγαλμένες από πόλεμο, από όταν ήμουν στη Γάζα. Και είπα στον Διευθυντή μου: "Νιώθω ότι είμαι στη Γάζα" περιέγραψε ο Husam Naim, ειδικευόμενος ορθοπεδικός χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, τις στιγμές στο νοσοκομείο μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Το πιο βαρύ κλίμα ήταν μετά όπου όλα τα ασθενοφόρα που έρχονταν ήταν γεμάτα νεκρούς, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ. «Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι για εμάς, ήταν νέα παιδιά κάτω των 30 ετών».

Δείτε βίντεο

Παλαιστίνιος γιατρός για Τέμπη: «Έζησα δεύτερη Γάζα» | 3/3/23 | ΕΡΤ


Όπως υπογράμμισε, αρχικά δεν γνώριζαν ότι είχε γίνει σύγκρουση τρένων αλλά έδρασαν με ψυχραιμία, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό φτιάχνοντας μικρές ομάδες για να αντιμετωπίζουν τον κάθε ασθενή.

Τα παιδιά με ρωτούσαν για συγγενείς και φίλους, άλλα παιδιά ήταν σε σοκ, ήταν πολύ βαρύ το κλίμα, κατέληξε.

«Ζήσαμε μια κόλαση»

Κλείσιμο
«Ζήσαμε μια κόλαση»: Αυτά τα λόγια έβγαιναν απο το στόμα των τραυματιών που έφταναν την Τετάρτη τα ξημερώματα με τα ασθενοφόρα στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου τους υποδεχόταν η προϊσταμένη Ευαγγελία Κατσιούλη.

Η γυναίκα η οποία έζησε και τις άλλες δύο τραγωδίες στα Τέμπη, με τους φίλαθλους του ΠΑΟΚ και αργότερα με τους μαθητές, μίλησε στο protothema.gr για όσα βίωσε με τους τραυματίες από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Είναι ασύλληπτο αυτό που έχει συμβεί. Από την πρώτη στιγμή όταν ενημερωθήκαμε για την τραγωδία ήρθαμε όλοι στο νοσοκομείο, παρόλο που δεν εφημέρευε και ξεκινήσαμε δουλειά. Ήρθαν όλοι να βοηθήσουν γιατί οι τραυματίες είναι νεαρά άτομα που έπρεπε να φροντίσουμε τα τραύματά τους και να τους σώσουμε τη ζωή. Δεν γνωρίζαμε πόσα άτομα θα μας έφερναν αλλά εμείς είμαστε ακόμα εδώ και συνεχίζουμε να τους βοηθάμε να γίνουν καλά. Λύγισαμε όταν μας έφεραν τους πρώτους νεκρούς. Είμαστε πραγματικά συγκλονισμένοι. Οι πρώτες κουβέντες των τραυματιών ήταν "Ζήσαμε μια κόλαση". Και μόνο που ακούς αυτά τα λόγια, καταλαβαίνεις τι έζησαν αυτά τα παιδιά. Είναι όλα τους παιδιά που δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτό το συμβάν» πρόσθεσε.

Έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου έχουν τοποθετηθεί μαύρα πανιά στα κάγκελα προκειμένου να μην μπορεί να καταγραφεί η τραγική εικόνα καθώς πολλές από τις σορούς είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες καθώς στο νοσοκομείο βρίσκονται πάνω από 10 σάκοι με ανθρώπινα μέλη.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 57 οι νεκροί, ταυτοποιήθηκαν οι 36, συνεχίζονται οι έρευνες

Φοιτητική διαμαρτυρία στα Προπύλαια για την τραγωδία των Τεμπών - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η 28χρονη Ελπίδα - Συγκινεί ο αδερφός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης